![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag tänkte testa denna gryta som var med i månadens Buffé-tidning från Ica.
Tagine med lamm, oliver och syltlök Ingredienser Portioner: 6-8 1 kg grytbitar av lamm 1 hel vitlök i klyftor 1 burk urkärnade svarta oliver (ca 350 g) 1 dl syltlök 1/2 dl bombay chutney 1/2 dl ketjap manis (söt soja) 4 msk kapris 2 tsk malen spiskummin 2 tsk malen ingefära 750 ml rött vin (gärna fruktigt) ![]() Svårighetsgrad: Medel Gör så här 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Lägg alla ingredienser i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Häll på vinet och rör om väl. 3. Låt koka upp på spisen, lägg på lock och ställ in grytan i ugnen i 2–3 timmar eller tills lammet känns mycket mört. 4. Häll ev av såsen och låt den koka i 15–20 minuter och red av med lite majsstärkelse (Maizena). Smaka av med salt och peppar. Servera genast eller värm upp på spisen nästa dag. FÖR ALLA? Alla: kontrollera innehållet i löken. Gör glutenfri:bjud med ris eller quinoa i stället för couscous. Laktos-, mjölkprotein- och äggfri. Trevlig helg på er alla ![]() Malin |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|