Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #2  
Gammal 2008-11-20, 08:46
nilams avatar
nilam nilam är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 216
Standard Sv: Thank God It's Friday

Jag tänkte testa denna gryta som var med i månadens Buffé-tidning från Ica.


Tagine med lamm, oliver och syltlök


Ingredienser
Portioner: 6-8

1 kg grytbitar av lamm
1 hel vitlök i klyftor
1 burk urkärnade svarta oliver (ca 350 g)
1 dl syltlök
1/2 dl bombay chutney
1/2 dl ketjap manis (söt soja)
4 msk kapris
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen ingefära
750 ml rött vin (gärna fruktigt)




Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel


Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Lägg alla ingredienser i en gryta eller tjockbottnad kastrull. Häll på vinet och rör om väl.
3. Låt koka upp på spisen, lägg på lock och ställ in grytan i ugnen i 2–3 timmar eller tills lammet känns mycket mört.
4. Häll ev av såsen och låt den koka i 15–20 minuter och red av med lite majsstärkelse (Maizena). Smaka av med salt och peppar. Servera genast eller värm upp på spisen nästa dag.

FÖR ALLA? Alla: kontrollera innehållet i löken. Gör glutenfri:bjud med ris eller quinoa i stället för couscous. Laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

Trevlig helg på er alla

Malin
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT