![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Håller med om tidigare tips men om de ändå spricker, håller sig vitan kvar inne i skalet om man har saltat vattnet rejält....
Malin |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Häll lite ättika i vattnet
![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Om du tar fram äggen från kylen ett par timmar innan du kokar dem så de inte är kalla, låter de småputtra på svag värme, saltar vattnet OCH lägger i en tesked i kastrullen så tar skeden alla "smällar" och äggen klarar sig. Jag lovar, det fungerar! Efter att jag började koka ägg enligt denna metod har jag aldrig fått spruckna ägg!
Hälsningar, Outi |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jag brukar salta vattnet lite, har hört att det hjälper. Oftast funkar det fint.
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Kanske ni vill höra hur det gick med storkoket, strålande
![]() Jag lät äggen ligga framme i rumstemperatur sedan lät jag dem bara sjuda, hällde i salt och la i en kaffesked. Av 26 ägg fick 2 sprickor, tack för alla tips Monica |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Du kommer väl att dela med dig av alla dessa svenska husmorstips till dina grekiska väninnor
![]() ![]() Ivi |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Har man "små" problem med allergi kan man värma upp lite utspädd ättika i en kastrull och andas in genom näsan. Det rensar något fenomenalt! O. T. Jag vet. Men det är ett bra tips! Jag lovar.... Peter |
![]() |
|
|