![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() (Jada, jeg vet at det er smak og behag - jeg bare måtte kommentere det!) Men gresk salat kan være godt hjemme dersom man har tilgang på solmodne tomater - ikke fra drivhus!!! De smaker nesten som de greske. Ouzo og retsina kan være godt i varmen på terrassen, men best smaker det om jeg har laget gresk mat og huset er fylt av alle de greske luktene. Da kan jeg lure meg til å tro at jeg er i Hellas for en stakket stund, og da smaker det godt! |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Men egentligen,,,,
Jag har den högst bestämda uppfattningen att grekmaten kan vara nog så god här hemma som på plats, men då krävs alltsom oftast det där lilla extra vid tillagning och ävenså serveringen. Den lilla kvisten med kaprisblad (Kapari torso), olivoljan av högsta och kryddiga grekkvalitet. Lägg därtill alla grekkryddorna i samband med tillredningen av maten. Det goda tunna nygräddade grekbrödet... Mums. Mogna "Obs mogna" citroner att pressa över maten samt för garnering. Grekiskodlade oliver med kärnorna kvar. Den nyrivna Sifnososten... Ja, listan kunna fyllas till oändlighet... Vad gäller köttråvaror är det dock svårt att få samma välhängda marmorerade kvalitet i dagligvarubutiken här hemma. De som har tillgång till saluhall på hemorten kan dock lätt finna en köttråvara värdig namnet. Arne Allegro con spirito (hastigt men med ande) |
![]() |
|
|