![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Men, det är ju märkligt egentligen...
Jag äter alltid oliver i mängd, såväl här hemma som i övärlden. Att inhandla lokalt odlade oliver i lösvikt direkt ur tunnan kostar ju bara en spottstyver, och därav ter det sig obegripligt att tavernorna skulle snåla med oliver i salladen. Arne |
#2
|
||||
|
||||
![]()
På tavernan ovanför Agios Nikolaosstranden på Folegandros, den som Siri rapporterade om att den inte längre är öppen, åt jag förra sommaren en underbar grekisk sallad med ett berg av mjuk fetaost och minst 10 oliver. Ett underbart matminne har jag med mig från den dagen som var en perfekt dag med nästan ingen vind, 26 grader i luften och en klarblå himmel.
Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Har aldrig reflekterat på att det just är 4 st oliver i en greksallad, men varför är det alltid bara EN oliv i en tsatziki ???
-Finns det månne ett system för detta ? En oliv i tsatzikin, 2 oliver resp. 3 oliver i något annat, 4 oliver i greksalladen etc. etc. !!! -Vad finns det då 2 resp. 3 oliver i ? Åt förvisso svärdfisk på en restaurang på Skiathos i somras och reflekterade då på att det serverades med lite pommes, lite ris, lite riven sallad, en bit citron, 2 st tomatskivor samt 3 st oliver ! -Kanske är det så att just svärdfisk ska serveras med 3 st oliver ??? Förövrigt åt vi 2 st middagar på en annan restaurang och där hade man som regel att servera lite tilltugg i väntan på sin mat. Det bestod av en liten skål grön olivkräm samt en liten skål svart olivkräm samt båda gångerna en liten skål med exakt 6 st oliver i !!! -Var det en slump att det just blev 6 st oliver båda gångerna, och i så fall varför just 6 st när vi båda gångerna var 4 personer i sällskap. Ja dessa oliver ger mig huvudbry, men goda som attsingen är de iallafall. ![]() ![]() ![]() /Homeros |
![]() |
|
|