![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Det finns massor av låglaktos mat i Grekland. Mjölk är inte alls lika vanligt som här hemma och minst 15 % av Greklands befolkning är laktosintolerant.
Du kan lugnt välja bland många grönsaks och kötträtter. Traditionella tavernor steker oftast som tidigare i olja men margarin har blivit vanligare. Osten är ofta gjord på get eller får och som du naturligtvis känner till är lagrad ost oftast ok. Om du är osäker är det enkelt att ta enzym det är billigare i Grekland än här hemma. Jag är själv laktosintolerant sedan många år tillbaka och båda mina barn är det också. Nu tillhör jag den lyckliga skara som ändå tål en viss mängd laktos vilket de flesta gör. När jag fick min diagnos gjordes det med laktosbelastning men för mina barn var det enklare. De behövde ju bara ta ett blodprov vilket underlättar. Enkelt för alla som funderar på om de är laktosintoleranta men inte vet säkert. Eva |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag rekommenderar dig för att vara på den säkra sidan o ta lactrastabletter när du äter på restaurang för visa rätter har dom mjölk eller grädde i maten. Jag har en dotter som är lactosintolerans o tar alltid med sig lactrastabletter för att vara på säkra sidan eftersom det finns inte så gott om toaletter som man kan besöka om ens mage sätter igång o behöver gå. Dom dricker ju inte så mycket mjölk i grekland som vi gör här hemma i sverige så dom är inte vana vid lactosintolerans för jag har frågat min väninna om hon har kunnat finna någon yougert till min dotter nere på rhodos o hon hittar ingen sådan. Ett råd är om du skall bo på hotell så ta med dig mjölkfrittmagarin i resväskan som du kan använda till frukosten för vi har alltid ett sådant packet med som vi lägger i en liten kylväska med kylklamp o det håller bra. Sen när vi åker hem så kastar vi det som är kvar.
Dom gör god sorbeglass i grekland som du kan äta istället för vanlig glass o det är svalkande.. Lycka till o trevlig resa.. |
![]() |
|
|