Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #2  
Gammal 2010-08-20, 21:41
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Kouneli Stifado/Kaningryta med lök

Stek vanlig gul lök och många scharlottenlökar, en morot och en liten bit rotselleri skuren i tärningar. Bryn köttet och lägg allt i en gryta. Slå på ekologiska krossade tomater samt ett kraftigt rött vin. Krydda med lite kanel, kanelstång, örtsalt, paprikapulver, 1 msk senap, svart och vitpeppar. Koka tills köttet är mört. Sista kvarten-halvtimmen kan du krydda med lite färska örter och torkad basilika. Mängden kryddor och salt får du prova dig fram med. Det är så länge sen jag följde ett exakt recept. Du kan förstärka receptet med kalvfond och soja om du vill. Var försiktig med kalvfonden så den smaken inte blir för dominant.

Eva
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 22:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT