![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jodå Eva, visst går det! Det där är en av vår tids utbredda myter. Med god kokkonst spelar kvaliten på råvaran nästan ingen roll. Det har människor vetat i alla tider.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Jag tog ju lika delar svarta kalamataoliver med kärnor och gröna oliver, rrkärnade med pimento. Alla tyckte att kalamataoliverna var godast, så det lär bli enbart dem i fortsättningen.
Sedan är det inte så svårt med örterna. Man tager vad man haver hemma. Och som man själv tycker om och tycker om att använda. Jag skulle aldrig undvika vitlök om vitlök stod som förslag i recept! Ej heller flingsalt. Men nu gäller det att hitta grekisk flingsalt på vår nästa resa. Jag vet ju inte vad det heter på grekiska. Birgitta. |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Det här är ju en helt fantastisk tråd det här! Jag har ju aldrig ens tänkt på att marinera oliver.
![]() ![]() Och jag tycker också att det är viktigt med högklassiga råvaror. ![]() / Anne |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Gunilla |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eva |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Vilket bra pris du fick för Kalamatoliverna Birgitta. Jag har aldrig hittat några för 16 kr. Kanske det inte var så stor burk. Nästa gång får du skriva ner receptet på din marinad.
Eva |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Riktiga goda kvalitetsoliver ska det vara....inga blaskiga lutbehandlade i vatten ![]() |
![]() |
|
|