![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Igår hade vi blindtest på grekisk och turkisk yoghurt. Vi beskrev den ena som mild och len i smaken, den andra som krämig och något syrlig. Däremot kunde vi inte komma överens om det var den grekiska eller turkiska som var det ena eller andra.
De är snarlika. Nästa vecka provar vi rysk yoghurt. ![]() Aina |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Till Tzatsiki kan jag varmt rekomendera Lidls Greek Youghurt, den är kanon till det, ganska fet och har egentligen ingen syrleghet alls
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Aina! Roligt test...
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Hur gick det? Provade ni rysk yoghurt? Den är ju mycket fetare (17%), mildare och krämigare. Jag har ätit den till jordgubbar, och det var jättegott. Frågan är bara, om den passar till t.ex. tsatsiki.
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Hej
Om ni provar Arlas Meze 10 % slipper ni alla burkar . Häll gärna över yoghurten i en burk. Godast är Total men den hittar man bara i Grekland ![]() Lolis |
|
#6
|
||||
|
||||
|
Nu har jag nytta av enlitersburkarna
Bra och plocka lingon i och sedan frysa för kommande behov![]() Riitta
|
|
#7
|
||||
|
||||
|
Nejdå, den finns på Coop Forum och Ica Maxi i Haninge också.
![]() Karin |
|
#8
|
||||
|
||||
|
Här i Grekland har jag ju inte nåt att jämföra med. Om vi åker en sväng till Turkiet ska jag köpa och testa. - Jag ser Turkiet varenda dag när jag åker till stan, men det har inte blivit av att åka dit än.Som att bo i Helsingborg och inte ha varit till Helsingör...
-Håller med om att Total är bästa märket, föredrar den med 2% fetthalt. |
|
#9
|
|||
|
|||
|
Jag tycker den turkiska är lite syrligare och lösare i konsistensen, så den använder jag till matlagning, såser och tzatziki mm.
Den Grekiska är lite mildare och krämigare så den använder jag till min frukost, häller i lite bär, nötter och ringlar över lite academia honung (tror det stavas så ) och tar med i matlåda till jobbet...super gott och mättande![]()
|
|
#10
|
||||
|
||||
|
Nej, vi har inte provat den ryska ännu. Ska göra det så fort jag hittar den. Borde vara lättare att känna skillnad, eftersom den är så fet (17%). Tydligen passar den bättre att värma upp eller t.o.m. koka.
Aina |
![]() |
|
|