![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Mycket ofta blir det ingen "huvudrätt" när vi är ute och äter i Grekland. Det vi gillar mest där är i stället "meze-middag". Dvs vi låter fylla bordet med smårätter (5-7 st beroende på hur stora de är) från "starters-listan" i menyn. Ofta finns bland dem någon eller några med både lite fisk och/eller skaldjur och god sås. T ex "shrimps saganaki" och "mussels saganaki". En och annan gång kan det också bli friterade och salta, krispiga atherinas eller maridakis, och förstås kalamari som är en favorit för mig men som ju du inte gillar (har du provat de små frasiga bläckfiskarna, baby-squids?). Tzatsiki är obligatoriskt för oss, vilket innebär att magen ibland tycker att det är skönt att komma hem till lite vanlig mat efter två veckor med tzatsiki oftast två gånger om dan.
Mums! ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Tack för alla supertips.
Woow det var verkligen vad jag behövde. Det låter som det finns massor som jag har missat. Jag är inte kräsen i vanliga fall, äter nog allt i grönsaksväg och fisk. Gillar oxå bläckfisk här hemma, men har fått nere i Grekland friterad bläckfisk som vara alldeles för fet. Provade nog två gånger och varje gång tog det feta väldigt mycket över smaken. Kan hända har de inte bytt fritösolja som man bör med jämna mejllanrum. Men nu har jag ett uppsjö av roliga maträtter som jag skrivit ner och har med mig i min plånbok, det skall bli såååå kul och se vad jag kan hitta. Alla grönsaksrätterna och "Räkor i tomatsås" låter jättespännande och de olika sorterna saganaki låter oxå väldigt spännande. Tusen tack för era tips igen.... På måndag bär det i väg Jippiiiiii ![]() |
![]() |
|
|