Den sillen är hur god som helst. Men eftersom jag är lite snål med den ouzo vi fick med oss hem från Kreta när vi var där i maj månad så nöjer jag mig med ½ dl. Det räcker för att ge bra smak.
Ouzoglögg också testad och den är bara sådär.. supergod.. 

//Monica S
	Citat:
	
	
		
			
				
					Ursprungligen postat av  Yanna
					 
				 
				 
Här kommer recptet för den som vill göra 
 Ouzomarinerad matjessill. 
1 burk avrunnen matjesill  
0,5 dl vatten  
1 msk honung 
1 msk olivolja 
1 msk citronsaft  
1 dl ouzo 
Rödlök  
Värm upp vatten, honung, olivolja. Låt svalna o tillsätt ouzon, citronsaften o några kryddpepparkorn, strimlad rödlök och häll allt över matjessillen. Låt stå ett dygn.
  
Ett annat tips med Ouzo som ni bara  måste testa och som är godare än både Rakomeli och glögg.
 Varm Ouzo med honung! Men 1-2 snapsglas räcker...tro mig!!    
 
Yanna  
			
		 |