![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jan, du är helt rätt ute när du frågar efter paidakia (Päjdakija), men min uppfattning om dessa "kotletter" är att de är just ben med ynkligt lite kött på. Bästa lammkotletterna hittar du runt påsk, när lammen vuxit på sig och lagt på hullet. Jag skulle nog försöka få köpa dem privat, vilket är olagligt enligt EU, för att vara säker på att få kött på benen. Hellre då en gryta tsigariasto (lamm kokt i olja och vin) eller en riktigt rejäl och vällagad brisola (fläskotlett).
//Kikh |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Här i grekland finns det inga lammkotletter som i sverige.
Eftersom jag själv jobbar i en kött affär har jag själv undrat samma sak. Svaret jag fick var att det är olika lammraset. I sverige finns en ras och en annan ras har de i grekland. Den enda lösningen är om man kan hitta paidakia som är lite större och få de utbankade lite grann. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Aha! Där får man förklaring till varför man blir serverad så ynka små lammkotletter om man nån gång beställer detta.....
Lissi |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Jeg bruker å være fornøyd med lammekotelettene vi får i Hellas, når de er smakfulle og m ø r e, som disse vi fikk på Porfira i Makrigialos var
![]() ![]() |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Ja dom skulle jag också bara nöjd med dom liknar de jag brukar få på rest. här .Men idag åt vi fläskkarre och de var som i Sverige kanske de var av samma ras som Sv, grisar .Tack för svar återkommer när jag besökt slaktaren i Chania,
|
#6
|
|||
|
|||
![]()
Kikh var det du som tidigare gav receptet på lamm kokt i olja och vin isåfall tusen tack.Lagade denna rätt idag värmde gott när termometern ute visade på-15 grader.Jag sätter oxå i potatis och idag även morötter.Blev jättegott även denna gången.
Lammkotletter i Grekland är sannerligen ett lotteri,ibland högsta vinsten och nästa gång en nitlott.Men vi testar tålmodigt varje gång vi är där. Monica ![]() |
![]() |
|
|