![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Citat:
Det finns faktiskt turister som vill ha roligt i en avslappnad atmosfär när de har semester. På etablissemang där ägaren finns tillhands är det hans/hennes ansvar att skåla med gästerna, och till och med du måste vid något tillfälle blivit bjuden på en skål vid ditt eget bord "on the house". Såvida inte din dotter var i 20-års åldern under sent 50-tal har klimatet inte hårdnat något nämnvärt i vare sig bar- eller restaurangbranchen. Det är tyvärr inte alla förunnat att ha café och restaurangerfarenhet i bagaget, och i ärlighetens namn är lyxkrogarna inte så många som de arbetssökande. Jag har minst sagt gedigen erfarenhet från både restaurang, café och åren som privatsekreterare på ett större företag, mer skinn på näsan än en normalstor bäver och både min kupstorlek och ålderns vishet att tillgå - något som få ungdomar kan skryta med. Trots det får jag acceptera de löner som erbjuds och de krav som cheferna ställer på sin personal. Det är take it or leave it, som det alltid varit både här och i Sverige. Allra helst inom restaurangbranchen. //Kikh |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
Jag tycker riktigt synd om tavernaägare som ständigt tycker att de måste skåla med sina gäster för det kommer att förkorta deras liv riktigt rejält. Taverna eller barägare som kräver att deras unga personal ska skåla med sina gäster tillför jag till kategorin icke seriösa. Jag har flera grekiska bekanta och vänner som lever både i Grekland och andra länder och i deras moraluppfattning ingår inte att unga tjejer som arbetar på barer och tavernor ska skåla med sina gäster utan de betraktar det som fullt normalt att unga kan avstå alkohol på sin arbetsplats. Snarare vet jag flera som klart föredrar att unga är återhållsamma med alkohol och försöker leva ett ordnat liv med sunda vanor. Eva |
![]() |
|
|