![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Det är en perfekt efterrätt tycker jag, och lagom mycket är det också. Den finns i många varianter, men basen brukar vara yoghurt och honung. ![]() Det var denna du åt antar jag. Det är vindruvor, eller möjligen russin. ![]() I den här varianten används det vita i melonskalet. Här kan du se en annan variant - rosenblad. Vi brukar köpa burkar med olika läckerheter när vi är i Grekland. Perfekt att plocka fram under vintern. Grekisk yoghurt finns ju att köpa här hemma, och yoghurt köper väl alla i Grekland.
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
Denna liknar den vi brukar få på Marcos i Kato Stalos. I den är det bergamotter, kokta länge och väl för att beskan skall försvinna. //June |
|
#3
|
||||
|
||||
|
Vi fick med oss något liknande från Tilos - en burk med inlagda vildapelsiner. Fint strimlade tillsammans med yoghurt smakar de ... just himmelskt! Fick även en burk innehållande honung, druvor och mandlar - Den ska vi prova nästa vecka.
Förresten är det någon som vet hur länge man kan förvara innehållet i dessa burkar? Druvor i honung ... Vildapelsinerna ligger i någon slags sockerlag? |
|
#4
|
|||
|
|||
|
Tack för svaren, det såg ut precis så som Jannes efterrätt. Om det finns någon som har recept på efterrätten får ni gärna dela med er.
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Honung i sig är ju ett ypperligt konserveringsmedel o kan sparas i många många år ( provåt just en flytande honung jag köpte på Kreta 1980 o den var perfekt), så jag gissar att det handlar om MYCKET lång hållbarhet!
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Honung vet jag håller sig länge ... däremot är jag osäker på hur druvorna och mandlarna reagerar?
|
![]() |
|
|