![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Borde man inte kunna sabrera flaskan? Då försvinner ju möglet i flaskhalsen!
![]() Fast har du redan hällt ut, så? Läser redan rubrikerna "Stort oljeutsläpp i Blekinge Skärgård!". Fast du kanske återvinner den? ![]() /Netwolf |
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
Huruvida det finns mögelrester i oljan kan nog ingen säkert svara på utan en laboratorieanalys men Janne frågade efter vad vi andra tyckte och då framförde jag min åsikt och en länk till livsmedelsverket. Korken såg hemsk ut och jag är nog böjd att hålla med de som tror att oljan spätts ut men naurligtvis kan bristfällig hygien under tappningen vara orsaken till möglet.Eva |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Aj aj, nu fick svenskläraren googla.
Alltid lär man sig något nytt, tack! ![]() Fresten, vad det min första tanke oxå, fast jag tänte "slå av halsen"
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() /Netwolf |
|
#6
|
||||
|
||||
|
Tack för alla tips och råd. Jag har inte vidtagit några åtgärder ännu. Flaskan står och ser ensam och ledsen ut i köket. Vill ogärna slå ut den för jag vet att det är en fin olja. Du vet Birgitta, för ni har ju också fått den oljan.
Jag ska kolla med lupp i morgon för att se om det finns mögel i oljan också, sedan tar jag beslut om hur jag gör. Återkommer... |
|
#7
|
||||
|
||||
|
Men nog duger den att använda tll fritering åtminstone? Patatoules...melitsanes...kolokithakia...
|
|
#8
|
||||
|
||||
|
Citat:
Jag kollade flaskan mycket noga idag, och det fanns mögel längst ner på botten av flaskan. Troligen kommer den från korken. Nu är den utslagen. Kändes inte fräscht. Bye, bye kära olja. ![]() Jag ser det trots allt lite positivt. Nu finns det ännu en anledning till att åka tillbaka till Chania.
|
|
#9
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Eva |
|
#10
|
||||
|
||||
|
Alltid något positivt!
Tror att korken var orsaken till mögeln. Jag skickar en liten tröst flaska av vår goda olja till er så får ni smaka den godaste oljan från Peloponnesos!
Senast redigerad av anneli56 den 2012-12-05 klockan 11:54. |
|
#11
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() ![]()
|
|
#12
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#13
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tack snälla Anneli! ![]() Jag blev både glad, och rörd! Jag har inte öppnat den ännu, flaskan är alldeles för snygg för att öppnas. Så det får vänta till jul, och då ska jag berätta om smaken. ![]() Tack!
|
|
#14
|
||||
|
||||
|
Var så god ,var så god!
|
|
#15
|
||||
|
||||
|
|
|
#16
|
||||
|
||||
|
Så rart, Anneli!
Birgitta |
|
#17
|
||||
|
||||
|
Igår öppnade vi olivoljan. Den var underbart god, och rekommenderas varmt!
![]() Tack än en gång anneli! |
|
#18
|
|||
|
|||
|
Det finns änglar
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bravo Annelie |
|
#19
|
||||
|
||||
|
Alltid spännande med en ny olivolja. Bra tips är att samla några vänner och ett gott bröd samt ett antal kvalitets olivoljor och ordna en liten olivoljeprovning. Trevligt och sen kan man avsluta med lite fetaost, oliver och goda tomater.
Eva |
|
#20
|
||||
|
||||
|
Tackar tackar Monica!
Kul att den smakade Janne och Camilla! EviMeria betyder ju välmående så njut och må bra ![]() ![]() Igår på självaste julafton pressades den nya skörden nyplockade Koroneiki oliver till en ny underbar och jordig samt pepprig olja. Kommer till Sverige i slutet av januari. Om ni googlar på namnet på fb så får ni veta mer! |
![]() |
|
|