![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
När det är lunchdags är det så varmt och har ju nästan nyss ätit frukost, så det blir oftast vattenmelon på stranden. Där vi ju alltid är vid lunchtid.
Det blir nästan aldrig någon matig lunch, för då orkar man inte äta middag när det är dags. Två lagade mål mat om dagen är förmycket.. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Giros och en bira eller en dagens Grekiskhusmanskost
![]() ![]() lolis |
#3
|
||||
|
||||
![]()
En salat, litt tsatziki og en porsjon friterte små fisker, helst ansjos (gavros), og godt brød, er en av favorittene til lunch, og er akkurat passe for oss to å dele. Det blir ofte vann å drikke til lunchen, men det hender jeg tar en Mythos hvis vi er sikre på at vi ikke skal kjøre bil etterpå.
|
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lunchen däremot. Den intages på en mysig gärna strandnära Taverna runt 14-14:30 snåret. Då förtärer vi Tzatziki (alltid), Calamares (nästan alltid, om det finns), Greksallad (ofta). Därtill tager vi ofta även lite meze som spenatpaj, cheese balls eller dyl. Är vi riktigt vrålhungriga, så slinker en Pastitio eller nåt annat matigt ned oxå ![]() Åsså middagen. Den intages runt 22-snåret och består oftast av någon lättare rätt, nedsköljt med en panna rödtjut. /Netwolf |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Vi spiser også oftest lunsj mellom kl 14 og 15, er da sultne og spiser like variert da
![]() ![]() - men stor lunsj = lettere middag, og omvendt ![]() Om jeg skal nevne en lunsjfavoritt må det bli fritert Kalamares med tilbehør, skordalia feks ![]() Drikke ![]() ![]() Det jeg t r o r skiller oss fra "de fleste" er at vi ( nesten ) aldri spiser "Gresk Salat" på tavernaer, hverken til lunsj eller til middag! - det er s å mye godt å få ![]() ![]() Ingrediensene i "Gresk Salat" (uten at de nødvendigvis er "blandet" til salat) spiser vi til frokost (nesten) hver dag ![]() - "Gresk Salat" er også enkelt å lage, enten alene, eller som tilbehør når vi spiser andre måltider "hjemme" ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
För mig är också lunchen dagens viktigaste måltid och jag äter också gärna lunch som grekerna gör vid 14-15 snåret därför blir det en riktig måltid. Mellanmålet slinker ner däremellan ex vid balkongsittning på aftonen vid 17-18 tiden. Middagen den kommer senare. Lite varierande beroende på sällskapet men gärna ganska sent.
Eva |
#7
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Vi måste vara riktiga svennar, min sambo och jag, vi går ut o käkar vid sju åtta tiden, och brukar gå hem vid elva, vi är 45 år...Känner oss som pensionärer ![]() Problemet med mat i allmänhet, är att jag har diabetes, så man får ju tänka sig för en del. Men visst, sallad, kött och fisk går ju bra, blir lite tjatigt i längden bara... |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Lunch klokken cirka 12 - 14 = 1 varm feta cheese pie + 1 iskold Sprite.
![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() // Malin |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Hva vi spiser til lunch varierer noe, men det beste jeg får er bläckfisk i olje og eddik med brød til. Friterte småfisk er også fantastisk. Har alltid en salat og gjerne en tatziki til også. Drikke er en frappè og vann. Nå er jeg glad for at det bare er 58 dager til vi reiser nedover
![]() Astri |
#11
|
||||
|
||||
![]()
OM vi äter lunch över huvud taget blir det oftast gyros eller en omelett.
Men oftast räcker det med den meze vi får när vi beställer något att dricka. Middagen blir i princip mellan 6 och 7 på kvällen. Då är det lugnt på tavernorna. Som pensionärer (och före detta postisar) har vi en benägenhet att gå upp tidigt, alltså senast klockan 6. Bästa tiden på dan! Och nu när vi INTE har ett tidigt morgonjobb äter vi en ordentlig frukost. Det kunde vi aldrig göra när vi jobbade på posten. Den frukosten räcker större av dan (med lite meze som mellanmål). Birgitta. |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Lunchintaget är olika för olika öar.
När vi är på Santorini,blir det oftast lunch hos Julia på Honeymoon. På Amorgos brukar vi ju gå till någon av stränderna eller till Agia-Anna-sidan och då tar vi alltid med oss paj från bageriet,frukt,bröd, oliver,salami,ost och vatten.Det brukar smaka himmelskt! Naxos däremot är riktigt farligt! Numera bor vi vid Agia Anna och efter flera timmars bad,är vi rejält hungriga och man vill ha ALLT! Vi brukar dock begränsa oss till tex. en huvudrätt,en grönrätt och ev. en sallad som vi delar på och lite Retzina förstås.Det blir mer än tillräckligt,eftersom portionerna är så stora.Efter lunch går vi tillbaks till stränderna och badar och sover en stund i skuggan av en tamarisk eller klippa. |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Jag tillhör nog denna skara som mest troligt drabbas av en sk grekisk mask eftersom jag kan äta alltid och känner ofta hunger trots värme på närmre 40 gr celsius
![]() Men jag håller med flera ovannämnda att lunchen är det viktigaste målet och denna brukar jag intaga vid en närliggande strandtaverna (på de flesta stränderna på Skiathos finns små hak som man kan köpa lunch)... Jag äter gärna pasta men även en och annan greksallad går lätt ner. Jag dricker för det mesta mythos men också clubsoda. Mellanmålet intas oftast i samband med att man lämnat stranden för dagen och då blir det gärna en portion vattenmelon. Middagen intas för det mesta runt 21-tiden. |
#14
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#15
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#16
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Ja Ben&Jerry är ju supergoda ![]() |
#17
|
|||
|
|||
![]()
Lunch äter vi vid 14 15 tiden.Den kan ta hur många timmar som helst beroende på sällskap.
Oavsett värme är lunchen dagens huvudintag. Så här kan det se ut då vi sätter oss till bords; Kali orexi! Anki |
#18
|
|||
|
|||
![]()
Och några timmar senare så här;
Anki |
![]() |
|
|