Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kreta > Chaniakusten

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #13  
Gammal 2013-04-25, 10:40
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Sv: Inhemskt vin?

Jag håller helt och fullt med Lars i detta om viner... och jag har simmat djupt i tunnan!
Vinet ska vara mörkt och nästan brunt.. lite åt Mavro Daphne hållet. Det ska ha mycket smak och är oftast ganska alkoholstarkt. Sedan finns det rävgifter från dunk som de kallar husets-vin men de är ganska snabbt avslöjade. Man bör dricka mycket vatten i samband med detta dels för att rensa munnen plus att inte häva i sig för många promille. Denna typ av viner passar bäst till det som "mama" kokat ihop själv, d.v.s lamm i ugnen eller liknande. Detta är inga viner man tar med sig på flaska hem, utan de ska drickas på plats och i rätt miljö...
De allra godaste får man oftast i de små byarna utanför allfartsvägarna. De är i regel hemtrampade och tillverkade med kärlek till lukt och smak. Inga industriprodukter med andra ord! Sedan finns det en uppsjö av andra buteljerade lokala viner, men jag föredrar det som kommer direkt ur en tunna...

/Ulf
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 19:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT