![]() |
#11
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Så riktigt så riktigt, att Grekland inte är något öl-land ! Nu får jag väl på tafsen men är man lite krass så vill jag påstå att det visserligen är hygglig klass på de vi alltid hittar på resor men att det bakom dem inte finns någonting alls. Många ölsorter har ju räknats upp i forumet men vet någon om några väldigt lokala sorter från fastlandet som kan räknas till "okända" ? Det du berättar om "palett med 6-7 glas" låter ju jättespännande !! Är alla 7 sorterna egna brygder eller hur sker sammansättningen av sorterna i det provsmakeriet ?? Det låter som att "trenden micro-bryggerier" även har letat sig vägen till Grekland. Dessa är vanliga i USA, Norge och Sverige även om lagstiftningen i Sverige gör att de har varit mycket få. De mörka ölsorterna, vet du något/några namn på dem eller är det som sagt egna brygder som kanske har något namn ? Jag glömde nämna i mitt tidigare inlägg här idag att vi hittade ett mörkt öl på Kreta i fjol. Rethymnian Dark som var en liten bygelflaska med ett ljuvligt gott mörkt bärnstensfärgat öl som var fullt i klass med sorter här hemma som kan få gå under benämningen "bayersk". Berätta mera om Atens ölvärld, Eririni !! Hasse ![]() |
|
|