![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Det är två franska kvinnor som driver det, jag pratade med den ena av dem, hon/de har bott här i 17 år.
Linssalladen var en av dagens specialer, en annan var ett långkok på get som bordsgrannarna åt. De valde ris till och det syntes att det var vitt fluffigt ris, som basmati eller jasmin. Så de har lite ambitioner på det stället och jag ska helt klart gå dit fler gånger. Nu sitter jag på Captain Dimos och har lyckats pressa ner hälften av en ugnsbakad spaghetti med köttfärs och svamp. Det regnade igen för en stund sedan och en man som gick förbi sa att det var Saharasand i regnet även ikväll. Hoppas det inte stämde. En kvinna som passerade sa att Naxos varit vitt av hagel imorse, men det lät nog lite överdrivet. Enligt de prognoser jag sett ska det dock vara dåligt väder i två dagar nu, innan det vänder. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
OJ, då vad du äter Ink..
![]() ![]() Ett vällagat mål mat om dagen räcker för mig... sen något lättare mellanmål som youghart eller frukt. Jag missunnar dig inte... njut du!.. ![]() ![]() Sunny, som är mer än mätt efter en stor pizza ikväll.. ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jag vet Sunny, jag önskar att jag klarade mig på ett lagat mål om dagen.
![]() ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Då sitter jag på Karamel igen och väntar på en cappuccino för att avsluta middagen. Sitter inne, tror inte att det regnar men jag fryser.
Jag som hatar att välja lyckades till slut bestämma mig för geten som var lagad sju timmar i ugnen. Vill du ha ris eller potatismos? Inte SÅ svårt. Jag älskar potatismos (och grekisk potatis). Men sedan kom hon tillbaka från köket: Just det ja, vi har två varianter på geten. En mer traditionell som är kryddad med rosmarin och vitlök. Och en med anis, dragon och sechuanpeppar. Vilken vill du ha? Doh! Jag valde den senare. Och den doftade fantastiskt av anis när den så småningom kom in. När tallriken passerade mina franska bordsgrannar sa de Bon appetit, de hade ätit den tidigare och kände igen doften. ![]() Det var - jättegott. Förstås. Potatismoset behövde saltas på och geten fick ätas med glasögon på, get kan ju vara väldigt fett och det var den här men när jag väl fick styr på fett och ben så var där väldigt mycket kött också. Och kryddningen var genialisk. |
#6
|
||||
|
||||
![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Kul att de ska öppna upp en ny restaurang där To Chymas var tidigare, då ska jag gå dit i september även om jag gillar grann-tavernan väldigt mycket!..
![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Något annat matrelaterat: Någon som känner igen den här retsinan, Tsachpina? Den görs av stora producenten Tsantali enligt etiketten men jag har aldrig sett den någon annanstans än här. Den och Kourtaki är den enda jag hittar i Katapola. ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Jodå, den retsinan känner jag igen. Var det kanske på Lesvos jag såg och kanske även drack
![]() ![]() / Anne ![]() |
#10
|
||||
|
||||
![]()
Ja Tsantali är ju en stor vinproducent. Så du har sett den alltså. Intressant. Jag har bara sett den här tidigare, förra året. Vilka viktiga saker man lägger på minnet
![]() |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Ja, just den retzinan har jag bara sett på Amo..fast jag har ju inte varit runt på ALLA öar..
![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
När jag kom hit till Mouragio ikväll var det, som vanligt, nästan fullt. De enda tomma platserna var ett reserverat långbord och ett litet bord alldeles intill. Så det tog jag.
Jag hann bara få på sölduken innan det reserverade sällskapet anlände. Åtta fransmän. Och då fick jag lite panik. Fullsatt, en ensam servitör, skulle jag riskera hamna i bakvattnet efter ett långbord på åtta, både i beställningen och i köket? Så utan att fundera klev jag ut i köket, pekade ut en fisk och beställde en sallad och vin medan fransmännen fortfarande sjöng en finstämd chanson och inte ens fått ut sina menyer. ![]() Patates och chorta kom som en överraskning och fisken, en fangri/red snapper ser inte mycket ut för världen när den är grillad men den var SÅ god. Prisvärt? Nej, egentligen är väl inte fisk det i Grekland. Men på ställen där man grillar bra, som t ex här på Mouragio eller på Arnes och Birgittas stamställe Nikos taverna på Fourni, där äter jag gärna en rejäl fisk ändå. Bara för att det är så gott. Nu har fler fransmän slutit till vid långbordet, en äldre herre i ljus kavaj föreläser för de andra om olika grekiska öar. Namn som Astypalea och Antikythera låter väldigt roligt på franska. |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Mmmm..den fiskrätten såg riktigt god ut..
![]() |
#14
|
|||
|
|||
![]()
Mmmm..den fiskrätter såg riktigt god ut..
![]() |
#15
|
||||
|
||||
![]()
Ja, en enkel, grillad fisk är supergott. Med bara olivolja och citron på och en sallad till. Fräscht och gott.
|
#16
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lissi |
#17
|
||||
|
||||
![]() Citat:
syntes den var god ![]() |
#18
|
||||
|
||||
![]()
Nu har jag läst ikapp mig och sett alla härliga maträtter. Många bra tips att testa på Amo, senare i sommar alltså.
Jag tänker oxå på att jag ska plåta maten, men oftast glömmer jag det, då jag oftast är hungrig som en slagbjörn, när maten anländer. ![]() Inken, jag är nog oxå som en bebis. Mat var 4:e timme, annars blir jag kinkig... /Netwolf |
#19
|
|||
|
|||
![]()
Jag måste också äta var fjärde timme men inte så stora portioner...
![]() ![]() |
#20
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ann-Kristin |
![]() |
|
|