|  | 
|  | 
| 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Öva på Grekisk mat 
			
			Bara  2 v kvar till sommarens resa Skall öva i kväll. Dubbelpanerad Saganaki med citron till förrätt´, varmrätten blir färsbiffar med souvlakikrydda o grekisk köttfärskrydda. Till detta grekisk ungspotatis med potatiskryddor, citron olja o vitt vin. En klick tzalsiki på biffen. Sköljs mer Mythos och en slurk Ouzo Glasen i frysen | 
| 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			Låter gott, smaklig måltid!   / Anne   | 
| 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			Mmm..det vattnas i munnen! Hur tillagar du saganakin och med vilken ost? Jag har provat olika varianter med varierande resultat 😰 Brukar även fräsa på zucchini i olivolja vänd i mjöl och låtsas att det smakar lika bra som i Grekland😅 Trevlig resa! /Kajja   | 
| 
			 
			#4  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			Jag köper grekisk hårdhost  i en saluhall i Stockholm. Kefarotiri.  en vänder jag den i mjöl vispar upp ett ägg. Låter osten rulla runt i ägget sen ner i het panna! Det skall nästan rinna om den när den är klar , dock med frasigt skal. | 
| 
			 
			#5  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat Citat: 
  /Kajja   | 
| 
			 
			#6  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			Va gött det lät!    | 
| 
			 
			#7  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			Hej! Hur gör du potatisen? Med vänlig hälsning, ElisabethK | 
| 
			 
			#8  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat Citat: 
 Masse | 
| 
			 
			#9  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			Den godaste Saganakin åt vi på Korfu! Den flamberades i liten stekpanna vid bordet och var knaprig på utsidan, rinnig innuti och flöt ut i stekpannan. Helt underbar och säkert med kalorier för en hel dag!!   /Kajja   | 
| 
			 
			#10  
			
			
			
			
			
		 | |||
| 
 | |||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			Det finns redan en saganaki tråd i forumet. jag svarar igen: Lambi på Patmos Köper potatiskryddor i Grekland. Annars dragon, timjan , salt o peppar Skivar hård potatis eller bak potatis, en halv cm tjock Olivolja i en ungssäker form, i med potatisen ressa över citron, häll i vitt vin, på med kyddor in i 225 grader i 45 min till en timme rör om efter 35 min Gärna lite citron över Inte illa alls | 
| 
			 
			#11  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			Så ni frågar efter rätt ost så heter den Kefalotiri  om man använder en välagrad Greve så blir resultatet toppen   | 
| 
			 
			#12  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			...och "saganaki" är just den lilla stekpannan man använder...
		 | 
| 
			 
			#13  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat Citat: 
    Citat: 
  Stort tack för klargörande av hur det ligger till   | 
| 
			 
			#14  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Öva på Grekisk mat 
			
			[QUOTE=Helena S;388927]Hötorgshallen?     Du hittar kefalotiri I Hötorgshallen hos Grekerna, är de som ligger I mitten och säljer för övrigt en massa olika torkad frukt och nötter. | 
|  | 
| 
 |  |