|  | 
|  | 
| 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Hur många av er gillar Fava? 
			
			
Jepp, jag tänker på den  "chockrosa fabrikstillverkningen" som smakar majonäs med fiskrens!
		 | 
| 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Hur många av er gillar Fava? Citat: 
   | 
| 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 | ||||
| 
 | ||||
|  Sv: Hur många av er gillar Fava? 
			
			Tyvärr är det svårt/omöjligt att hitta saltad karprom i Sverige så jag har försökt modifiera mina vänners recept från Santorini utifrån vad jag kan köpa i butikerna här hemma o då blir det torskrom: Numer sägs ju torsken inte alls vara utrotningshotad- vet inte säkert hur det är med det, men torskrom är fortfarande ganska svårt att få tag på! Dock har Netto-butikerna dansk torskrom från Bornholm för ca 16:-/200gramsburk. Den använder jag till Taramosalata enligt mitt egenhändigt framlaborerade recept (efter att ha frågat grekiska vänner hur dom lagar den Taramo dom serverar på sin restaurang på Santorini -mmm, kan inte få nog av deras Taramosalata som INTE alls är av den blöta majonnäslika chockrosa sorten man hittar på burk i Supermarketen!) Till 4 portioner: 3 stora potatisar kokas o pressas till mos, vispas m elvisp till smidig konsistens 1 råriven gul lök blandas med potatisen 1 burk torskrom, 200g, vispas ner i potatismoset. Saften av 1/2 citron tillsättes. Ca 1-1,5 dl olivolja tillsättes för önskad konsistens, under vispning. 1-6 tsk balsamvinäger, efter smak Salt o peppar efter smak. Vispas till önskad konsistens o serveras med svarta oliver o grekiskt lantbröd | 
|  | 
| 
 |  |