![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
HTML-kod:
Undrar om det bor många Kalimerianer i Limhamn, för det är den enda butiken som har den i lager! jag bor iallafall ganska nära Limhamn, så dit ska jag och inhandla några Malamatina! Dessutom snart besök av bästa vänner från Danmark, som jag lärde känna på Tilos 2006, de är lika greklandsgalna som alla vi här på Kalimera! Lite extra då ju! Tack för tipset! Pian
|
|
#2
|
|||
|
|||
|
Jag tänkte beställa Malamatina i somras för jag trodde först att jag kunde välja antal flaskor. Men upptäckte sen att det inte gick
och 24 st är lite för många på en gång för oss. Tråkigt om de skulle stå och bli gamla. Ni som redan har köpt från systemet, hur länge kan man förvara flaskorna? Och om några i Stockholm vill dela på en låda så är jag intresserad
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Vi delade en kartong med två andra, så vi fick åtta flaskor var. Det gick så fort att få kartongen så när de är slut är det bara att beställa på nytt.
|
|
#4
|
|||
|
|||
|
Vitt vin är generellt sett inte lagringsdugligt i den här prisklassen. Ytterst få vita viner kan lagras men kräver optimala förhållanden.
Vill man spara dem ett tag så ska de stå i kylskåp, där är det mörkt och kallt. Allt vin får kortare livslängd i rumstemperatur och alla andra ställen än i mörker. Exakt hur länge de har kvar sin fräschhet, smak och "känsla" osv. är omöjligt att säga. Några månader säger jag mellan tumme och pekfinger. /Hasse
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Då har vi gott om tid.
|
|
#6
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
#7
|
|||
|
|||
|
Citat:
För det går inte åt så mycket Retsina härhemma och under vinterhalvåret blir det ännu mindre.
|
|
#8
|
||||
|
||||
|
Hoppas ni hittar någon att dela med, annars finns det oftast Kourtaki om ni blir sugna, dock inte på vårt bolag.
|
|
#9
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
#10
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
#11
|
|||
|
|||
|
Citat:
Då vill jag meddela att det finns 6 st (SEX) andra retsinor att beställa hos Systembolaget. Akratos Kechribari Lafkioti Minos Cambas Tear of the Pine ( 189:- ) Cambas har funnit i många år, den har bytt namn men jag minns inte från vilket de bytte bort? Varför en sort kostar 189:- vet jag inte och det verkar vansinnigt, jag är inte intresserad av en sådan prissättning. /Hasse
|
|
#12
|
||||
|
||||
|
Jag såg det när vi beställde, men känner inte till någon av dem.
|
|
#13
|
|||
|
|||
|
Den som nu heter Cambas var antingen Boutari eller Tsantali förut, man känner igen etiketten på den när man ser den och den har som sagt funnits att beställa ganska många år nu.
/Hasse
|
|
#14
|
||||
|
||||
|
Tsantali har jag smakat, minns den som god.
|
|
#15
|
|||
|
|||
|
Malamatina var vår favorit förut .Men på Kreta lärde vi oss att tycka om retsina Chanion ,alltså retsina fr Chania . Den skulle vara trevlig att kunna beställa.
|
|
#16
|
|||
|
|||
|
Det är så här den såg ut tidigare, INNAN den bytte namn till Cambas.
http://www.oenoforos.se/Produkt.aspx?productID=73 Tydligen så har namnet Boutari på etiketten bara ersatts med Cambas, annars är den i stort sett identisk med bilden i länken. Boutari producerar den fortfarande. /Hasse |
|
#17
|
|||
|
|||
|
Det har skrivits om priset på retsina i Arnes och Birgittas Kalimera hörna, något som kanske platsar bättre här.
Sista två veckorna i september betalade vi 1,45 i supermarket i Palaiochora för Chanion, på tavernor betalade vi som lägst 2,50 (på cafe Zygos) och som mest 3,50. Lars Senast redigerad av LarsB den 2016-10-01 klockan 10:14. |
![]() |
|
|