![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Era idéer om att på något sätt reducera vätskemängden i succinin före friteringen verkar ju logisk. Att jag inte tänkt på det innan! Det är ju så vi gör med den rivna gurkan när vi gör tzatsiki.
Visst har det blivit en del toppfavoriter för oss också vad gäller fried succini. Vår favorit då det gäller den allra tunnaste (chipsliknande) varianten är den som vi ätit många gånger på tavernan Calypso i Ammopi på Karpathos. Godaste stavarna har vi käkat några gånger på en av tavernorna på hamn-hyllan i Perdika på Egina. Och bästa skivorna äter vi ofta på Nikos taverna på standen i Agia Marina på Egina. De ser ut exakt som på den första av Birgittas bilder ovan. Ikväll har vi tänkt käka grekiskt medan vi återupplever tv-sändningarna från månlandningen för 50 år sedan. Grekland + månen, det verkar som en bra mix. Då blir det Tzatsiki, Greksallad, Fetafyllda spetspaprikor i ugnen, Retsina, en skvätt ouzo och självklart ....... ett nytt försök med Fried Succini. Då ska jag ta hjälp av era tips ovan och det som eventuellt hinner komma ytterligare före kvällen. Jag kvitterar med ett litet tips om vår favorit vad gäller fetaost här i Sverige. Vi har nästan jämt stående en 1-kilos burk av Zeta´s färdigskivade fetaost i lake. Den tycker vi smakar fantastiskt saftigt och gott. Något helt annat än de små vacuumförpackade bitarna som förekommer och som vi tycker är alldeles för torra. Masse |
#2
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Karin |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Masse |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Hrrrrrm!
Jag som trodde att jag nu mer er hjälp hade kommit på att det var vätskeutdrivningen som var haken. Men när jag berättade det för husets chefskock så fick jag veta att det är precis vad hon gjort när hon friterat succini. Så tydligen var inte det hela lösningen. I kväll får vi testa med MERA salt och LÄNGRE avrinningstid och en stund på tork på hushållspapper och ÄNNU VARMARE olja så får vi se om det blir bättre. Masse |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Birgitta. |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Masse |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Jag har en bekännelse, den skulle passa bättre under tråden "Har jag gjort bort mig igen"...för det har jag!! Jag har farit med osanning, undanhållit fakta, varit omedvetet falsk etc.😔
Naturligtvis har jag ätit och även tillagat Zucchini! När jag snabbläste Masses inlägg så såg jag Zucchiniblomman framför mig och spann vidare på just den!! Och DET har jag aldrig testat!! Dvs. Fetaosfylld Zucchiniblomma! För det är väl en delikatess?! Rätt ska va rätt! Pinsamt men hjärnan gick på semester igår🤪! / Kajja ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Ja blommorna det är nåt extra de.
Har ätit med en ris-tomatblandning och med fetaost å bacon. Har inte gjort det själv eftersom det växer lite långsamt,tog och flyttade ut plantorna i komposten,lite värme nu så blir det bra.Kanske! Kajja fake news,tror ingen här bryr sig om de. Pia |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Masse! Igår friterade Kjell zucchini. Först gjorde han en smet av öl, mjöl och bakpulver. Och i den väl kylda smeten doppade han sen zucchinin, som först saltats för att dra ur vätskan och sen torkades torra. Och dom blev både frasiga och goda.
|
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Odla inte Mynta i trädgårdslandet!! Den växte och växte..sen tog den nästan över hela hela altet! Drog upp plantorna och slängde dom i komposten. Gissa vad som växer där nu..i stora buskar!! / Kajja ![]() |
#11
|
||||
|
||||
![]()
En lång och intressant tv-kväll är slut. Fantastiskt att åter få följa allt kring månfärderna. Och måltiden till kvällen blev den meny som jag beskrev ovan. Allt mycket gott.
Även den friterade Zuccinin smakade ok. Men fortfarande finns en hel del att önska vad gäller konsistensen. Visst blev paneringen utanpå lite frasig och viss smakade det bra. Men ..... de blir inte så fasta och torra som jag vill ha dem och inte som de är när vi äter dem i Grekland. Nu gjordes de enligt konstens alla regler. Mycket salt, lång avrinningstid, vätska pressades ur dem manuellt, oljan var het och de blev bruna och fina. Men som sagt, ändå inte så som jag vill ha dem. Så nu finns bara ett sätt att lösa det här ...... ..... När vi vill äta riktigt goda Fried Zuccinis så får vi helt enkelt ta en tur till Grekland. ![]() Det drar ju ihop sig till både kräft- och surströmmingspremiär inom kort. Inte illa det heller! Masse |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Jeg ville kanskje prøvd samme trikset som med søtpotet.
Først skjære i tynne skiver. Så skylle bort stivelse med vann, gjerne la skivene ligge i kaldt vann i noen timer. Jeg vet ikke om zucchini har mye stivelse, men om den ikke har det, kan dette punktet sløyfes. Når det er gjort, må man tørke skivene med tørkepapir og la dem lufte seg så all fuktighet er borte fra overflaten. Så har man litt olje, maisenna, salt og pepper (evt. annet krydder) i en plastpose. Rist skivene i posen så de blir dekket av maisenna osv., men ikke for mange skiver om gangen. Det er viktig at overflaten blir helt dekket. Da burde man få et sprøtt resultat. |
#13
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() En bild på den zucchinin finns en bit ner på denna sida. |
#14
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Och för övrigt ....... ...... man blir ju nästan galen av längtan när man skrollar ner och kollar alla bilderna på den sidan som du länkade till Janne!!! Masse |
#15
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Taverna Maria Manolis i Paleochora gör jättegoda och frasiga squashplättar. Hon berättade en gång att hon har wichyvatten i paneringen.
Jag har även läst att man kan ha i lite bakpulver i paneringen, vilket gör plättarna frasiga. Lena |
![]() |
|
|