Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #6  
Gammal 2022-03-20, 12:32
karinafps avatar
karinafp karinafp är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Handen
Inlägg: 3 217
Standard Sv: Bechamelpulver

Citat:
Ursprungligen postat av pelagia Visa inlägg
Nåja. Det skjer jo at man får klumper i sausen, selv for en eldre dame.
Ett tips: skaka eller vispa ihop litet av vätskan, en deciliter ungefär, och mjölet först. Jag har en plastshaker att göra det i. Sen tillsätter du det till resten av vätskan som du har värmt upp. Bara att vispa ner och se till att det inte bränns fast. Låt såsen småsjuda under ständig omrörning tills mjölsmaken har försvunnit. Salt, peppar och en klick kallt smör därpå. Perfekt bechamel! (Toppredning kallas det, och är mycket säkrare mot klumpar än en bottenredning där man först värmer smör och mjöl och tillsätter vätskan sen.)

Karin
som har förstört tillräckligt med såser i ungdomen innan hon lärde sig knepet ...
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 03:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT