Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2024-07-12, 19:55
Catlady Catlady är inte uppkopplad
 
Reg.datum: sep 2008
Ort: Tyresö/Stockholm
Inlägg: 1 632
Standard Sv: Moussakareceptet på Kalimera

Tack, Getpinglan! Ett helt förträffligt recept
Dock, eftersom jag inte är jätteförtjust i aubergine brukar jag ta hälften zucchini/hälften aubergine, blir riktigt gott (enligt mig själv och maken med gäster ) och lägga till en nypa kanel till färsen. Ibland några lätt kokta potatisskivor också, i botten...
Catlady 🐈

Senast redigerad av Catlady den 2024-07-12 klockan 20:00.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2024-07-13, 05:58
Alalas avatar
Alala Alala är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2008
Ort: Finland
Inlägg: 6 485
Standard Sv: Moussakareceptet på Kalimera

Tusen tack för Carl Butlers recept, Getpinglan! Men en liten fråga, hur förbehandlar han auberginerna? Steker i panna eller ugnen? Detta är den jobbigaste delen (men viktig) tycker jag. Och sen såsen förstås som jag inte heller gillar att göra.

/ Anne
den lata kocken
Svara med citat
  #3  
Gammal 2024-07-13, 09:47
Getpinglans avatar
Getpinglan Getpinglan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2013
Ort: Stockholm
Inlägg: 880
Standard Sv: Moussakareceptet på Kalimera

Citat:
Ursprungligen postat av Alala Visa inlägg
Tusen tack för Carl Butlers recept, Getpinglan! Men en liten fråga, hur förbehandlar han auberginerna? Steker i panna eller ugnen? Detta är den jobbigaste delen (men viktig) tycker jag. Och sen såsen förstås som jag inte heller gillar att göra.

/ Anne
den lata kocken

Vi tackar Ylvas Jannis 😉 för kokbokstips!

Jag kollar i Butlers instruktioner: När man har gjort allt, t o m såsen, så skriver Butler : "bryn auberginerna lätt på båda sidor, ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper." 🍆🍆🍆

Det här steget med att bryna auberginerna i olja finns inte i Faidons recept, liksom heller inte en traditionell vitsås med vetemjöl, utan en redning med maizenamjöl. Men så är Faidon en förespråkare för GI-metoden, inget jag tänkte på när jag gjorde den först. Smakade mycket bra ändå. (Och inte så stabbig som moussakas lätt blir). Men, man kan ju variera, ska testa med både kanel och muskot osv i senare grekmiddagar här hemma.

Kali orexi!
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 16:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT