![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Hej!
Instämmer med Bättan, min lilla erfarenhet av att ta hem sticklingar från Grekland till Sverige inskränker sig till två citron-och dito apelsin-skott/sticklingar.De jag fick var ca 4 dm långa och hade blad och väl utvecklade rötter.Klippte ner kronan så det var två-tre grenar med kanske totalt fem-sex blad.Sköljde av jorden, men inte allt samt lindade tyg runt fossingarna samt blötte, för att sen införa nederdelen i plastpåse.Lade alla fyra högst upp i resväskan, d.v.s under handtaget,då innehållet komprimeras under resan och det blir lite mer luft och plats.Funkade fint, och jag tittar på dom just nu.....fast jag gav bort en citron och en apelsin.... ![]() Får passa på att berätta för ev intresserade att jag har med mig x antal färska Mousmoulia-frön tack vara Tant Eva på Mertonas från Karpathos om nån är sugen.....dä ä bare te å skrive! Mvh, Mikke (KfK) |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Brukar ta sticklingar direkt när jag kommer ner,då får de stå i solen och bilda sina rötter redan där nere.
![]() |
![]() |
|
|