![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Jag tittat alltid på "solens mat".Härligt program och så härliga vackra ställen
![]() Vi har varit på Sicilien en gång (Taormina också ![]() ![]() ![]() Men hade jag tid och pengar så skulle jag gärna åka till Italien igen ![]() Riitta ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Det finns en bok som handlar om ett amerikanskt par som köper och renoverar ett hus i Italien. Jag lånade den för några år sedan och det var en trevlig lättsmält läsupplevelse. Tror att titeln kanske är något i stil med under Toscanas sol (kan vara helt fel) För den som är intresserad av italiensk mat innehåller den otrolig härliga beskrivningar av maten och alla fina råvaror. Nästan det jag minns mest av boken. Alla som gillar en mustig, grekisk stifado
kan gärna laga en osso buco på kalvlägg och rött vin. Finns ett mycket bra recept i en lite äldra upplaga av Vår kokbok. I den senaste versionen är recpetet lite mesigare och med vitt istället för rött vin. Kosta gärna på ett kraftfullt rött vin så blir det underbar mat. Annan god italiensk mat för köttälskare är skivad lammstek med gremolata och örtkryddad tomatsås. Eva |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Sier som Lissi; hadde jeg ubegrenset med penger...bella Italia langt oftere. Langvarig kjærlighet som ikke ruster. Naturen er så vakker, luften, havet,ikke minst maten - smakfull! Tillaget på gasskomfyr, en fryd å være kokk. Store og små byer med spennende arkitektur og farger. Og så alle duftene da.
Malou som gjerne skulle sittett på terassen akkurat nå med sin kopp te, med geccoene i taket som selskap, nytt synet av den 'italienske' månen. Eller fått oppleve et heidundrende, skremmende tordenvær som lyser opp havet. Senast redigerad av malou den 2006-10-20 klockan 03:01. |
![]() |
|
|