![]() |
|
|
|
#1
|
||||
|
||||
|
Skulderblad.
Låter konstigt. Använder man kött från skulderblad? Kan inte vara stora skulderblad på en gris. Men ni har säkert rätt. Tack.
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Övre delen av ryggen på en gris är det vi kallar karré, så förmodligen var det det ni fick. Den kan ju tillagas med eller utan ben, hel, i bitar, i skivor eller malas till färs.
|
|
#3
|
||||
|
||||
|
Det låter mycket troligt. Använder man det till souvlaki?
|
|
#4
|
||||
|
||||
|
Vet inte vad de vanligen använder till souvlaki (men skulle gissa att de tar det "de känner för" - själv brukar jag använda filé) men grillad karré är ju ingen ovanlighet, så way not.
|
|
#5
|
||||
|
||||
|
Dagens filosofiska spörsmål
|
![]() |
|
|