Kalimera Grekland Folegandros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Karavostasi på Folegandros

När man närmar sig Folegandros hamnstad Karavostasi från havet möts man av en inbjudande tavla med vitkalkade hus och pastellfärgade fiskebåtar. Väl i land inser man att tavlan är vackrast från håll, Karavostasi är som by rätt opersonlig, men för att vara en hamn ändå ganska charmerande.

Det saknas inga faciliteter: supermarket, resebyrå, bil- och mopeduthyrare, bageri, flera tavernor samt hotell och pensionat. Nya pensionat är under uppbyggnad, ett tecken på att Folegandros lockar fler och fler turister.

 

Klapperstenstranden i hamnen.

Klapperstenstranden i Karavostasi.

 

Klapperstenstranden i hamnen är okej, kanske lite väl vassa stenar som gör det svårt att komma i vattnet. Bättre stränder finns alldeles i närheten, exempelvis Vardia som ligger på andra sidan berget till höger om hamnpiren (näsan mot land).

 

Vardia beach i hamnen på Folegandros.

Vardia beach i hamnen.

 

För att komma till Vardia svänger du höger en bit upp på vägen till Chora, från en klippa leder en trappa ner till stranden. Vardia är en fin strand med gråvit sand och förföriskt klarblått vatten.
Följer du vägen på andra sidan hamnstranden kommer du först till Latinaki beach som består av små strandfickor inrymt mellan några bergsskrevor. Strax därefter ligger Visentzou beach, en riktigt fin strand som dock är lite knepig att ta sig ner till. Även lilla Pountaki beach precis efter Visentzou är fin, och lika besvärlig att ta sig ner till. Men det går med lite vilja. Inga tavernor.

 

Hamnen Karavostasi på Folegandros.

Karavostasi.

 

Fortsätter du vägen ytterliggare en bit efter Pountaki beach kommer du strax fram till Livadi beach. Stranden ligger i en vid bukt som kantas av tamariskträd. Det är en av öns längsta stränder och får väl anses vara ganska okej, men absolut ingen strand man skryter om på Facebook.

HOTELL & PENSIONAT I KARAVOSTASI

Det råder delade meningar om var på Folegandros man ska bo, vissa föredrar att bo i Chora, medan andra tycker att det är bästa att bo i hamnen. För dig som vill bo nära havet, och ha gångavstånd till stranden, passar Karavostasi helt perfekt. Vardia Bay Studios är populärt bland Kalimeras läsare, även Coral Apartments får mångas gillande.

Vardia Bay Studios »

Coral Apartments »

Boka andra hotell i Karavostasi här »

 

Vardia Bay Studios. Folegandros.

Del av hamnbyn på Folegandros. Vardia Bay Studios syns i mitten av bilden.


LÄS MER OM FOLEGANDROS

Om Folegandros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera