Kalimera Grekland Folegandros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Folegandros

Folegandros är så litet att du gott och väl hinner se hela ön under en dag. De få vägar som finns är i bra skick och trafiken är minimal. Att hyra bil är lite onödigt då avstånden är så korta, moped är ett bättre val. Eller att ta sig fram till fots som många gör, mellan hamnen och Chora är det till exempel bara 3 kilometer. Gillar du inte att gå, eller om du inte har något körkort, kan du åka buss, taxi och badbåt.

 

Köra och hyra bil och moped på Folegandros.

Avstånden är korta på Folegandros.

 

HYRA MOPED, CYKEL OCH BIL

Moped- cykel- och biluthyrare finns i Chora och i hamnen Karavostasi. Senast jag var här hyrde jag moped hos RAC som ligger i hamnen, och jag var mycket nöjd med moped, pris och service. Om du vill boka hyrbil hemifrån kan du göra det via Rentalcars som är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

BUSS

Bussen utgår från Chora och trafikerar Karavostasi, Ano Meria och Angali beach. Under lågsäsong går bussen inte ner till Angali, den stannar cirka 1 kilometer ovanför stranden. Backen är inte att leka med, framförallt inte på vägen upp. Busstidtabell finns på bussen, vid torget i Chora och i hamnen. Biljetter köps ombord och busshållplatsen ligger bakom Posten i Chora.

 

Åka buss på Folegandros.

Bussen står alltid i hamnen när båtarna anländer.
TAXI

Vill du inte invänta bussen kan du ta en taxi. Telefonnummer: +30 22860-41048.

BADBÅT

Varje morgon vid bra väder utgår badbåtar från hamnen till stränderna Katergo, Angali, Agios Nikolaus, Livadaki och Ambeli. Biljett till badbåtarna köps ombord.

BÅTUTFLYKTER

Under sommarmånaderna kan du följa med någon av utflyktsbåtarna som går längs Folegandros kust. Båtarna går till kända och okända stränder, samt till grottorna Chrisospilia och Georgitsis. Lunch ingår. Hör med resebyråerna om tider och priser.

 

Båttur runt Folegandros.

Att följa med på en båttur är väldigt trevligt.

 

Dagsutflykter till grannön Sikinos avgår från hamnen ett par gånger i veckan. Det tar cirka en timme till Sikinos. Väl framme har man 5-6 timmar på sig att utforska denna förtjusande lantliga lilla ö. Under den tiden hinner man med att se det mesta som finns att se, och att ta ett svalkande dopp i hamnen.


LÄS MER OM FOLEGANDROS

Om Folegandros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera