Kalimera Grekland Folegandros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Livadaki beach på Folegandros

Livadaki är en liten solitär nudiststrand i en skyddad vik på östra Folegandros. Stranden består av sand uppblandat med småsten. Det finns en del hala stenar i vattnet, man måste nästan krypa i, eller gå väldigt försiktig. Tyvärr dåligt med skugga.

 

Livadaki beach. Folegandros.

Livadaki beach.

 

Entusiasterna kommer tidigt för att lägga beslag på den enda skugga som finns under en klippa. Omgivningarna är väldigt fina och vattnet är klart och rent. Utanför stranden finns en liten ö på lagom simavstånd.

Till Livadaki tar du dig smidigast med badbåt från Karavostasi eller Angali beach. Det är långt från närmsta taverna så ta med mat och vatten om du ska stanna länge. Du som gillar att röra på dig ratar naturligtvis badbåten och vandrar i stället. Stigen börjar några kilometer efter Ano Meria. En skylt visar vägen till stigen. Vandringen är enkel, du följer en upptrampad åsnestig i cirka 40 minuter.

 

Vandra till Livadaki beach på Folegandros.

På vandring till Livadaki.

 

Fyren du ser på vägen ner invigdes 1921 och är 11 meter hög. Den var bemannad fram till 1986 men är nu helt automatiserad.
Livadaki strand. Folegandros.

Det underbara vattnet vid Livadaki beach.

 

Att gå tillbaka från stranden och upp till vägen igen är något jobbigare än vandringen ner till stranden, men det tar inte många minuter extra, räkna med 50 min på tillbakavägen.


LÄS MER OM FOLEGANDROS

Om Folegandros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera