Kalimera Grekland Folegandros.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Angali beach på Folegandros

Nästan exakt mitt på Folegandros (där det är som smalast) ligger den populära - och väldigt fina - Angali beach (stavas även Agali). Jag skriver mitt på ön, men du förstår säkert att jag menar mitt på ön fast vid vattnet. :-)

Till Angali beach tar du dig antingen på egen hand (backen är ruggigt brant så håll i bromsen om du kör moped), med buss från Chora eller med badbåt från Karavostasi.

 

Klippbadet vid Angali beach på Folegandros.

Klippbadet vid Angali beach.

 

Angali är Folegandros populäraste strand och det av flera anledningar, den främsta är självklart att det är en mycket fin strand med härlig sand och kristallklart blåskimrande vatten. Några meter till vänster om huvudstranden finns en liten strand omgiven av klippor. (För att nå dit får man vada i vattnet.) Från klipporna kan man dyka ner i det inbjudande vattnet. Ännu en bit till vänster ligger Fira, en klapperstensstrand (väldigt stora stenar) som man når via vattnet eller en smal stig.

 

Angali beach. Folegandros.

Angali beach.
Enda nackdelen med Angali beach är att det inte finns någon skugga. Som väl är finns det tavernor att söka skydd på, vid stranden och en bit ovanför. Innan man kommer fram till stranden - där bussen stannar - finns en affär och ett kafé.

HOTELL & PENSIONAT I ANGALI

För den som vill stanna några nätter finns ett par tre ställen att välja på. Jag har aldrig bott i Angali, men om jag skulle göra det hade jag valt att bo på Blue Sand Boutique Hotel & Suites som ser riktigt trevligt ut.

Boka Blue Sand Boutique Hotel & Suites »

 

Angali beach på Folegandros.

Vy över vackra Angali beach. Längst till höger syns den lilla klapperstenstranden Fira beach.

 

Vill du vidga dina vyer gör du den korta vandringen över berget till Agios Nikolaos beach.


LÄS MER OM FOLEGANDROS

Om Folegandros Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera