Kalimera Grekland Ios.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agios Theodoti beach på Ios

Agios Theodoti beach ligger på östra Ios, cirka 10 kilometer från Chora. Vägen dit är mycket vacker, och ofta full med getter. När man kommit en bit upp i bergen ser man snart havet och Agios Theodoti beach. Stranden är hur lång som helst och består av sand och grus, på sina ställen är stranden en aning stenig.

 

Agios Theodoti beach. Ios.

Stranden är egentligen inte mycket att hurra för.

 

Agios Theodoti var förr en svåråtkomlig strand som ytterst få besökte. Nu är vägen breddad och asfalterad, men ändå är det inte många som åker hit. Här finns hur mycket plats som helst, även under högsäsong. Här finns taverna och ett hotell.

 

Getter på Ios vägar.

Det är ofta mycket getter på vägen till Agios Theodoti och Psathi.
Från Agios Theodoti kan man fortsätta längs östkusten till Psathi, och till Manganari, som är Ios bästa strand, om du frågar mig.

HOTELL VID AGIOS THEODOTI BEACH

Som du förstår är utbudet extremt litet, och det är bäst att boka i förväg. Så vitt jag känner till finns det endast några få ställen att bo på, ett av dessa är Traditional House by The Beach »

 

Agios Theodoti beach. Ios.

Agios Theodoti beach. Ön som syns i bakgrunden är Iraklia.

 

Stranden är vackrare ovanifrån än underifrån. Det är bättre att fortsätta till Manganari om du vill ha en riktigt fin strand. Stanna gärna till i den pyttelilla byn Psathi också. Där finns en strand och en mysig taverna.


LÄS MER OM IOS

Om Ios Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera