Kafka didn't have a lot of fun either
En bild berättar. Avsnitt 15.

En bild säger mer än tusen ord sägs det, men det stämmer inte alltid. En bild kan säga mycket, men inte hela historien. I den här serien lägger jag ut bilder som kanske inte säger så mycket vid en första anblick, men som har en intressant historia att berätta.

Det här är den femtonde bilden i serien.

 

Idag är idag och igår var igår. Igår känns just nu bättre än idag. Därför längtar jag jag tillbaka till igår och ännu längre tillbaka, ända till mitt tidiga grekisk liv.

Den här bilden är från Ios i mars 1986. Vi bodde på ett enkelt pensionat, som alla andra gjorde då. Toaletten och duschen låg utomhus och det fanns bara kallt vatten, och inget tryck i kranarna. Rummet kostade 15 kr natten. När jag gick ut på kvällen tog jag med mig 30 kr, det skulle räcka till drinkar på torget, en middag på taverna samt drinkar på någon bar. Och pengarna räckte nästan alltid.

 

Kafka didn't have a lot of fun either.

Att tvätta igår var tråkigare än idag. Men Kafka gjorde det lite roligare.

 

Att tvätta igår var tråkigare än idag. Men varje gång jag tvättade så tvättade jag även den här t-shirten, och då blev det lite roligare. Som ni ser så ser strumporna inte särskilt tvättade ut, men de är tvättade, visserligen i kallvatten, men tvättade är de. Då var det inte så viktigt att kläderna var så himla rena, det viktigaste var att de luktade rent.

En sak som slår mig när jag ser bilden är om jag hade en tanke när jag köpte strumporna. Eller är det en slump att de har de grekiska färgerna? Tror inte det, säkert var det ett genomtänkt köp. Jag var väl sån i mitt tidiga grekiska liv – som jag levde igår – och som jag längtar till idag.

 

Fler avsnitt från serien En bild berättar »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera