Kalimera Grekland Kalymnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Bergsklättring på Kalymnos
Om bergsklättring är en sevärdhet eller inte kan diskuteras. Helt klart är att bergen på Kalymnos är sevärda även för en som inte själv klättrar.

 

Kalymnos Climbing Festival

Kalymnos Climbing Festival går av stapeln varje höst.

 

Hösten år 2000 var ett betydelsefullt år för Kalymnos, då hölls den första bergsklättrarfestivalen på Kalymnos. Sedan dröjde det till hösten 2004 innan nästa konvent inträffade. I och med konventet 2004 slog Kalymnos igenom som klätterparadis på riktigt allvar. Alltsedan dess kommer bergsklättrare från i stort sett hela världen för att klättra i de karga och spännande bergen.

 

Läs hur det gick till när Kalymnos blev ett klätterparadis »

 

Klättrare på Kalymnos.

Klättrare på väg uppför ett av många härliga berg.


Den årliga klättrarhändelsen är Kalymnos Climbing Festival som går av stapeln i september eller oktober varje år. Då är det mycket folk på Kalymnos, jag lovar.

Vi var på Kalymnos en vecka innan festivalens början ett år. Vi hittade inga hotellrum i vare sig Massouri eller Myrties, så vi fick åka över till Telendos, där vi efter mycket letande hittade ett ledigt rum. När vi skulle hyra moped på Kalymnos var det samma visa. Allt var uthyrt, vi hade dock tur och fick hyra en moped som de fått återbud på.

 

Klättrare på Kalymnos.

Kalymnos fantastiska berg är som gjorda för bergsklättring.

 

Jag själv skulle aldrig få för mig att klättra i berg, inte ens på Kalymnos, men jag förstår att ön drar till sig äventyrare som gillar höjder och utmaningar. Kalkstensbergen mellan Massouri och Emporios är sannerligen imponerande.


LÄS MER OM KALYMNOS

Om Kalymnos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera