Kalimera Grekland Karpathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Amopi på Karpathos

Amopi är i egentlig mening ingen riktig by, snarare en välmående liten turistort med tavernor, hotell och en minimarket. Åtskilliga charterresenärer väljer Amopi i stället för Pigadia. Till stor del beror det på närheten till fina stränder och att det inte är längre till Pigadia än att man kan "pendla". Buss trafikerar de 7 kilometrarna flera gånger om dagen alla dagar i veckan. Taxi kostar runt 15 €. Bankomat finns sedan juni 2017.

 

Stora stranden i Amopi. En av flera stränder i Amopi på Karpathos.

Stora stranden i Amopi. En av flera stränder i

 

Det finns tre stränder att välja på i Amopi. Stranden till höger om halvön med kyrkan Agii Apostoli är ganska fin, utanför stranden finns en klippö som går att simma till. Den högra stranden består av småsten uppblandat med grus.

 

Stranden i Amopi på Karpathos.

En av de stränderna i Amopi.
Snorkla på stränderna på Karpathos.

Det ljuvliga vattnet i Amopi.

 

Stranden till vänster om halvön är en riktigt fin sandstrand med hyfsat långgrund botten och gnistrande klart och inbjudande vatten. En barnvänlig strand med andra ord. Ännu längre till vänster finns en liten strand som går under namnet Mikri Amopi. Ovanför Mikri Amopi finns en taverna med samma namn.

 

Mikri Amopi beach. Karpathos.

Mikri Amopi.

 

Vill du vara lite för dig själv följer du kusten så långt österut du kan komma, där finns två pyttesmå stränder, samt en jätteliten strandremsa som ligger intill en svalkande grotta.

HOTELL I AMOPI

Nästan alla som bor i Amopi har sitt boende ordnat eftersom de flesta som stannar över natten har åkt hit på charter. Men det finns en del att välja på även om man reser på egen hand.

Boka hotell i Amopi här »


LÄS MER OM KARPATHOS

Om Karpathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera