Kalimera Grekland Karpathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa runt på Karpathos

Det är ett stort nöje att upptäcka Karpathos på egen hand med bil eller moped, de större vägarna är i mycket bra skick och trafiken är ringa. Vill du inte köra på egen hand kan du välja mellan buss, taxi och utflyktsbåt.

 

Hyra och köra moped och bil på Karpathos.

Karpathos bjuder på mycket vackra vyer, som här över Apella.

 

HYRA MOPED OCH BIL

Med eget fordon kan du ta dig till alla byar och till de flesta av öns stränder, de större vägarna är asfalterade, det är bara de absolut minsta vägarna som är grusbelagda. Vägen till Olympos har under många år varit i mycket dåligt skick, och stundtals direkt livsfarlig, arbetet med att bredda och asfaltera vägen pågick under många år.

År 2013 asfalterades de sista kilometrarna, och idag är det inga problem att köra till Olympos. Om du inte vill köra över bergen kan du ta med mopeden ombord på båten till Diafani och köra till Olympos därifrån. Bil- och mopeduthyrare finns i Pigadia, Amopi och Lefkos.

Om du vill kan du boka hyrbil hemifrån och hämta den på flygplatsen, eller i någon annan ort på Karpathos. Rentalcars är ett seriöst biluthyrningsföretag som samarbetar med alla stora biluthyrare.

Boka hyrbil via Rentalcars här »
BUSS

Buss trafikerar några av de populäraste stränderna och alla byar på ön, även Olympos. Pigadia har under sommaren daglig bussförbindelse med: Amopi, Apela, Aperi, Arkasa, Finiki, Kyra Panagia, Lefkos, Menetes, Mesochori, Volada, Othos och Pyles. Bäst förbindelse finns med Amopi. Busstidtabeller finns vid busshållplatserna.

 

Utflyksbåtar i hamnen i Pigadia. Sofia My Love.

Utflyksbåtar i hamnen i Pigadia.

 

TAXI

Taxi är förhållandevis billigt. Taxistationen i Pigadia ligger på Odos Demokratias inte långt från centrala hamnpromenaden. Telefonnummer till taxistationen: 22450-22705.

UTFLYKTSBÅTAR

Utflyktsbåtar till Achata, Kyra Panagia, Apella, samt en del mindre stränder, avgår varje morgon från hamnen i Pigadia. Om du går till hamnen på kvällen kan du kolla in vilka turer som gäller följande dag. Då kan du även köpa biljett.

 

Utflyksbåtar till Kato Lakos och andra strändr på Karpathos.

Utflyksbåt lägger till i Kato Lakos.

 

Båtutflykt till Olympos avgår också varje morgon från Pigadias hamn. I turen ingår bussresa från hamnstaden Diafani till Olympos, och självklart tillbaka igen. Charterbolagen erbjuder också utflykter till Olympos, då brukar det ingå en guide.


LÄS MER OM KARPATHOS

Om Karpathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera