Kalimera Grekland Karpathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kato Lakos beach på Karpathos

Kato Lakos ligger mellan Achata och Kyra Panagia. Det är en helt fantastisk strand med kristallklart vatten och grymt vackra omgivningar. När vi var på Karpathos andra gången frågade vi vår hyresvärd om han kände till någon strand som vi ännu inte hade varit på. Han frågade om vi hade varit på Kato Lakos, och svaret var nej. Då måste ni köra dit för det är en sanslöst vacker strand. Han hade rätt, det var en fantastisk strand!

 

Kato Lakos. Karpathos.

Vy över Kato Lakos.

 

Ormen i paradiset är att Kato Lakos är knepig att ta sig till, och är anledningen till att inte så många känner till stranden. Enklast är att åka badbåt från Pigadia (stranden kallas även Yiannis Paradise). Åker du badbåt ingår i regel lunch. Någon taverna finns inte så kommer du på egen hand får du ta med egen mat och dryck.

 

Badbåt vid Kato Lakos beach på Karpathos.

Badbåt vid Kato Lakos beach.
För att ta sig till Kato Lakos på egen hand kör man mot Kyra Panagia, en bit ner på den slingriga vägen finns en avtagsväg till höger. (Kolla kartan så att du inte missar den.) Grusvägen går hela vägen ner till stranden, men den är i mycket dåligt skick så jag rekommenderar ingen att köra hela vägen ner. Dock går det att köra en bit, parkera bilen eller mopeden, och gå den sista sträckan. Det tar mellan 10-15 min att gå den sista biten.

 

Stora stranden i Kato Lakos på Karpathos.

Stora stranden i Kato Lakos.


LÄS MER OM KARPATHOS

Om Karpathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera