Kalimera Grekland Karpathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Diafani på Karpathos

Karpathos andra hamn Diafani grundades i mitten av 1800-talet av de boende i Olympos. Till inte för så länge sedan var Diafani något av en livlina för Olympos. Alla varor, och nästan alla människor, måste tidigare via Diafani för vidare transport till Olympos, som ligger 8 kilometer väster om Diafani.

 

Utflyktsbåt och fiskebåtar i Diafani på Karpathos.

Utflyktsbåt och fiskebåtar i Diafani.

 

Nu när det finns en väg till Olympos från Spoa har Diafani tappat lite i betydelse. Men fortfarande sker de flesta transporter via båt till Diafani och vidare upp till Olympos. Kanske inte så konstigt eftersom Diafani också är en by som lever året om. Här bor nästan 230 personer, fler än vad det tillsammans bor i turistorterna Amopi och Lefkos.

 

Arkitekturen påminner om den i Pigadia. Husen ligger på rad längs en hamnpromenad med tavernor, pensionat och hotell. Ytterliggare tavernor och pensionat finns inne i gränderna. Vananda beach är närmsta strand och ligger cirka 3 kilometer norr om Diafani (stranden i Diafani är inget vidare). Badbåt till Vananda och till ön Saria utanför Karpathos norra spets utgår från hamnen.

 

Diafani. Karpathos.

Diafani.
HOTELL I DIAFANI

Känner du för att bo vid vägs ände, eller vill ha nära till Olympos, och ha nära till havet, så passar Diafani alldeles utmärkt. Jag kan bara tänka mig hur lugnt och stilla det måste vara här på kvällarna. Maistrali Studios är ett av flera hotell, och det ser mycket trivsamt ut.

Boka Maistrali Studios »

 

Stranden och hamnen i Diafani på Karpathos.

Stranden och hamnen i Diafani.

 

Utflyktsbåten från Pigadia ligger i hamnen. Hit kommer du om du ska på utflykt till Olympos.


LÄS MER OM KARPATHOS

Om Karpathos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera