Kalimera Grekland Karpathos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Utflykt till stränderna Achata och Kyra Panagia

Vinden har lagt sig. Det är både bra och dåligt. Bra: vi behöver inte hålla i hatten. Dåligt: det är varmt som i en bakugn. Jag vet att somliga gillar värme, men vi gör det inte, inte när det går över 30 grader. Som tur är finns det något att göra åt det: bada. Efter färskt bröd hos bagaren och en långfrukost med bok hyrde vi en apsnygg moped och gav oss iväg till Achata beach.

 

Achata beach norr om Pigadia på Karpathos.

Achata beach norr om Pigadia.

 

Vi stannade bara för att ta några bilder vid Achata beach och körde sedan den mycket vackra vägen till Kyra Panagia beach. Här badade vi länge och väl. Vattnet var så skönt att det bara inte gick att gå upp.


Klippbad på Kyra Panagia beach på Karpathos.

Jag hade tänkt dyka i men det blev något annat. Blöt blev jag i alla fall.

 

 

Det underbara vattnet vid Kyra Panagia beach på Karpathos.

Det underbara vattnet vid Kyra Panagia beach.

 

Kyra Panagia är så nära den idealiska stranden man kan komma om ni frågar mig. Storleken på sanden är perfekt (inget som klibbar fast), vattnet är kristallklart och vackert turkost, och omgivningarna är så vackra att det ser ut som en filmkuliss. Det enda jag saknar är den perfekta tavernan, typ Kostas Taverna vid Platys Gialos beach på Lipsi.


Efter en lång lunch på en av tavernorna i Kyra Panagia körde vi sakta hem mot Pigadia, där vi stannade och tog några bilder på den långa stranden.

 

Den extremt långa stranden i Pigadia på Karpathos.

Den extremt långa stranden i Pigadia.

 

När vi kom hem satt vi länge i skuggan på vår stora altan och blickade ut över havet. Det var VARMT! Så varmt att vi inte orkade göra så mycket mer än att bara sitta. Hoppas det blir något svalare i morgon då vi ska fortsätta vår odyssé runt Karpathos.

 

 « Föregående dag | Nästa dag »

 

Karpathos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera