Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Balos på västra Kreta
Balos ligger utanför halvön Gramvousa strax norr om Fallasarna, på västra Kreta. Till Balos är det inte lätt att ta sig på egen hand, i alla fall inte med bil. Vi har kört till Balos en gång, och det gör vi aldrig om. Vägen är den sämsta jag har sett på hela Kreta. Om du skulle få för dig att köra till Balos har du cirka en mil skumpig grusväg framför dig, och det är lika långt, och lika skumpigt, tillbaka. Från parkeringsplatsen har du sedan en brant stig neråt framför dig, och den stigen ska du sedan även gå uppför.

 

Att köra vägen till Balos på Kreta rekommendera jag inte.

Att köra vägen till Balos rekommendera jag inte.

 

Vad är då Balos, och hur ska man ta sig dit om vägen är så dålig? Jo, man kan likna Balos vid en stor lagun med extremt turkost vatten och rosafärgad sand. Jag tror inte att jag har sett något liknande i Grekland.


Stigen som går från parkeringsplatsen ner till Balos beach på Kreta.

Stigen som går från parkeringsplatsen ner till Balos beach.

 

Mittemot den långgrunda stranden ligger en ö som man kan gå till om det är lågvatten. Omgivningarna är bedårande vackra. Bilden längst ned är inte rättvis. När jag fick upp kameran kom molnen och det började regna. Som väl är finns den turkosa bilden väl bevarad i min lilla hjärna.

 

Balos beach på Kreta.

Balos.

 

Det smidigaste sättet att ta sig till Balos är med utflyktsbåt från Kissamos. Båtarna börjar gå i maj och fortsätter ända in i oktober. Läs mer om båtturerna här: www.gramvousa.com

I stället för att köra till Balos kan jag rekommendera dig att köra till den underbara stranden Fallasarna.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera