Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Gerani nära Platanias på västra Kreta

Gerani är en liten turistort mellan Maleme och Platanias på västra Kreta. Det är cirka tre kilometer till Maleme och lika långt till Platanias. Till Chania är det cirka 15 kilometer. Till Gerani kan du åka charter från Sverige.

 

Tavernor och supermarkets i Gerani på Kreta.

En av få gator i Gerani. Platanias i bakgrunden.

 

Jag har bott i Gerani en gång när jag åkte på en ospecificerad resa till Kreta. Mina erfarenheter från området är ringa eftersom jag inte trivdes, och flyttade därför till Chania efter en natt. Men av att döma av dem som bodde på samma hotell som jag, så var Gerani en trevlig charterort. Jag tillhörde helt enkelt inte rätt målgrupp.

 

Caldera beach hotel i Gerani. på Kreta.

Caldera beach hotel där jag bodde min enda natt i Gerani.
Här ligger flera stora hotell och flera av dem är All Inclusive hotell. Stranden är väldigt lång och består av småsten. Det går att gå längs med stranden till både Maleme och Platanias. Går du till Platanias får du hoppa över, eller plumsa i, floden som rinner ut på stranden.

 

Stranden i Gerani mellan Maleme och Platanias på Kreta.

Stranden i Gerani åt det håll som Maleme ligger.

 

I den lilla byn, om man nu kan kalla den by, finns det mesta (nästan) man behöver: några tavernor, supermarkets, bageri, biluthyrare och hotell. Vill man ha större utbud så finns det i Platanias. Lokalbussen trafikerar alla turistorter längs med kusten och hela vägen in till Chania.

Boka hotell i Gerani här »

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera