Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Hersonissos öster om Heraklion på Kreta

Hersonissos har 2 970 invånare och ligger cirka 27 kilometer öster om Heraklion. Det är en stad med gamla anor och man tror att här fanns en hamn redan under minoisk tid. Idag har massturismen tagit över och det finns inte många spår kvar av det antika Hersonissos. Av det riktigt gamla Hersonissos återstår ruinerna från en mycket gammal basilika (kyrka) och rester från en mosaik. Basilikan ligger på halvön vid småbåtshamnen, och mosaiken finns på strandpromenaden.

 

Tavernor och barer i Hersonissos på Kreta.

Del av strandpromenaden i Hersonissos.

 

Hersonissos är en av Kretas största turistorter, och den absolut största på östra Kreta. Hit reser ungdomar - och en hel del vuxna också för den delen - från hela Europa för att sola, bada och festa. Här finns hur många barer och diskotek som helst.

 

Hersonissos beach. Kreta.

Strandpromenaden och stranden i själva Hersonissos.

 

Det är ett Mecka för den som gillar sena nätter. Mycket kretsar kring strandpromenaden där tavernor, restauranger, barer, kaféer och diskotek ligger tätt, tätt. Naturligtvis finns det även affärer av alla slag. Och så finns ett McDonalds för den som vill byta ut souvlakin mot en Big Mac.
Stränderna är helt okej, men inget man springer benen av sig för. Det finns en långsmal strand till vänster (se bild längre ned) om småbåtshamnen, och ett par mindre stränder (se bild ovan) längs strandpromenaden.

 

Stranden i Hersonissos.

Stranden i Hersonissos.

 

Från hamnen i Hersonissos utgår en mängd olika båtturer varje dag. Bland annat till den lilla gulliga kustbyn Sissi och till den inte alls lika gulliga partyorten Malia, samt till stränderna i Analipsi och Anissaras.

Gillar du vattensportparker kan du åka till Acqua Plus Water Park som ligger cirka 5 km sydväst om Hersonissos. Läs mer om vattenparken på deras hemsida: www.acquaplus.gr.

HOTELL I HERSONISSOS

Utbudet är gigantiskt. Mycket är uppbokat av charterbolagen men det finns många boendealternativ även om man reser på egen hand.

Boka hotell i Hersonissos här »

 

Stranden i Hersonissos på Kreta.

Stora stranden i Hersonissos.

 

Hersonissos ligger 25 km öster om flygplatsen i Heraklion och cirka 40 km väster om Agios Nikolaos.

Från Hersonissos är det inte långt till Lasithiplatån som är en unik plats med ett tjugotal små byar. Missa inte!

 

Läs om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera