Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kalives öster om Chania på Kreta

Kalives (eller Kalyves) är en mycket trevlig turistort som ligger cirka 20 kilometer öster om Chania. Till Kalives går det charter från Sverige, och det är kul, för de flesta väljer att åka till charterorterna väster om Chania.

 

Vy över Kalives från vägen till Almyrida.

Vy över Kalives från vägen till Almyrida.

 

När vi får frågor från läsare som vill åka till Kreta och bo i en charterort som inte är så turistisk brukar Kalives vara ett av våra förslag. Här finns en bra mix mellan lågmäld turism och grekiskt vardagsliv. Självklart finns här alla faciliteter man kan tänka sig.

Kalives är som sagt ett trivsamt samhälle med grekiskt liv och ett bra utbud av tavernor, kaféer och butiker. Byn är uppdelad i två delar som skiljs åt av en liten flod som rinner ut i havet: dels den grekiska delen, dels den turistiska delen där de flesta hotell och restauranger ligger.

 

Floden i Kalives. Kreta.

Den lilla "floden" som delar Kalives mitt itu.

 

Stranden är tvådelad och skiljs åt av floden. Den östra delen av stranden är riktigt fin och sträcker sig ända bort till den lilla söta fiskehamnen. Kalives är i mina ögon den bästa charterorten på norra Kreta, tillsammans med Almyrida som ligger 5 kilometer österut.

 

Kalyves beach och hamn. på Kreta

Vid bortre delen av stranden finns en liten fiskehamn.

 

Om du vill ha lite omväxling så tar du en taxi, eller åker med det lilla tåget, till Almyrida, som också det är en mycket trevlig turistort.

Den stora sevärdheten i närheten av Kalives är sjön Kournas, som är Kretas största insjö. Du når insjön med det lilla leksakståget, självklart kan du köra dit med eget fordon också.
HOTELL OCH PENSIONAT I KALIVES

Jag har inte bott i Kalives så jag har inga tips att komma med. Däremot har jag fått tips om ett mysigt pensionat med pool som ligger mycket nära stranden. Pensionatet heter Kalives Apartments, och ser mycket trevlig ut.

Boka Kalives Apartments här »

Boka andra hotell i Kalives här »

 

En av stränderna i Kalives på Kreta.

En av stränderna i Kalives.

 

Kalives ligger cirka 20 km öster om Chania och cirka 5 km väster om Almyrida.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera