Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Lakki på Kreta

Många som reser till Kreta gör en vandring i Samariaravinen. De flesta följer med på en organiserad paketresa där det ingår guide, och alla transporter är ordnade. Vägen upp till Omalosplatån, där Samariaravinen har sin början, är mycket tjusig.

Om du kör på egen hand har du förmånen att stanna till i den lilla byn Lakki, som ligger cirka 25 kilometer söder om Chania. Vyn över Lakki är förbluffande vacker. Här kan man stå länge och insupa den totala tystnad som råder över de respektingivande scenerierna.

 

Byn Lakki längs vägen upp till Samariaravinen på Kreta.

Vy över Lakki.

 

Från Lakki fortsätter vägen söderut upp till Samaria (15 kilometer). Sträckan upp till Omalos bjuder på otroliga vyer, och kittlande magar. Det är ganska otäckt att köra och åka den här vägen. Man vill inte få möte. Men det får man, och då är det i regel stora bussar som lämnat turister som ska vandra i Samariaravinen.
En av tavernorna i Lakki på Kreta.

En av tavernorna i Lakki.

 

Lakki är en gammal sliten by vars bäst-före-datum passerat för länge sedan. Byn spretar åt alla håll. Torget är centralpunkten. Vägen till Samariaravinen passerar torget, tyvärr är det få som stannar. Jag skriver tyvärr, för ett stopp i Lakki borde ingå i allas planer.

 

Krigsmonumentet i Lakki.  Kreta.

Det märkliga krigsmonumentet i Lakki.

 

Kring torget finns några tavernor och kaféer där man lätt kan spendera någon timme eller två och filosofera över svunna tider, och studera den märkliga statyn över tre grekiska krigshjältar. Jag har aldrig sett en liknande staty i Grekland.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera