Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Paleokastro på östra Kreta

Det finns många Paleokastro i Grekland och minst två av dem finns på Kreta. Paleo betyder "gammal" på grekiska och kastro "borg" på grekiska. Med andra ord betyder Paleokastro "den gamla borgen". Ett annat exempel är Paleochora på sydvästra Kreta, det betyder "den gamla byn".

 

Paleokastro på östra Kreta.

Paleokastro på östra Kreta.

 

Paleokastro (950 inv) på östra Kreta är en trevlig farmarstad med ett livligt torg med många tavernor. Här stannar många turistbussar på väg till eller från palmstranden Vai. Vi brukar alltid stanna här och äta lunch när vi är på väg till eller från Kato Zakros som ligger cirka 27 kilometer söder om Paleokastro.

 

Tavernor i Paleokastro på Kreta.

Tavernatorget i Paleokastro.
Några kilometer söder om Paleokastro börjar en ravin som heter Hohlakies. Det sägs att ravinen är mycket fin att vandra i och att stranden nedanför är jättefin. Tyvärr har jag inte haft tillfälle att kolla det. Vi fastnade med bilen när vi försökte köra vägen som går en bit in i ravinen.

Nära Paleokastro finns två långa stränder: Kouremenos beach och Hiona beach, ingen av dem är något att springa benen av sig för.

 

Hiona beach. Paleokastro. Kreta.

Hiona beach som ligger nära Paleokastro.

 

Söder om Paleokastro ligger Zakros och därifrån är det inte långt till vägs ände: Kato Zakros.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera