Kalimera Grekland Kreta.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Milia Mountain Retreat på Kreta

Milia Mountain Retreat är en unik plats på Kreta, och ett besök i den lilla "byn" blir ett minne för livet, det är något jag verkligen kan lova.

 

Ta det lugnt i Milia på Kreta i Grekland.

I Milia är mycket förbjudet, men sova får man göra. :-)

 

Milia ligger bokstavligen vid vägs ände, det är liksom det som är grejen med Milia. Byn kallas allmänt för "den ekologiska byn". Det stämmer delvis. Sant är att nästan allt som serveras på restaurangen är ekologiskt och lokalproducerat. Falskt är att Milia är en by. Det är ett hotell. Men det spelar ingen roll, Milia känns som en by, fast en väldigt liten sådan.

 

Hyra hus i Milia på Kreta.

Huset som vi hyrde när vi bodde i Milia.

 

Vägen till Milia är i gott skick, utom de sista kilometrarna som består av smal och slingrig grusväg. Det är inte roligt att få möte på den sista sträckan. Köra när det är mörkt är inte att rekommendera. Däremot rekommenderar jag dig att spana efter gåsgamar, som det finns ganska gott om. Från parkeringsplatsen är det cirka 150 meter att gå till "byn".

Åk gärna hit och ät lunch, maten är helt fantastisk. Ännu bättre är att stanna över natten, eller varför inte flera nätter. Mer trolskt än så här blir det inte. Här finns inga vägar, och därmed inga motorfordon, här finns ingen teve, inga kylskåp på rummen, ingen AC, inga affärer och det är sparsmakat med elektricitet.

 

Milia Mountain Retreat Restaurant på kvällen.  Kreta.

Milia Mountain Retreat Restaurant på kvällen.
Alla måltider äts på den enda tavernan. Frukostbuffén består av ett dignande bord av egenproducerade produkter. Man kan inte sluta äta när man väl har satt sig. Många av deras varor finns att köpa med sig, bland annat deras marmelad, olivolja, vin och olika inläggningar. Bara det gör det värt att resa hit.

 

På Milia Mountain Retreat Restaurant är det stearinljus som gäller, året om och det känns som jul eller advent på Kreta.

Milia Mountain Retreat Restaurant på kvällen. Mysigt med tända ljus.

 

Det finns inget att göra i Milia förutom att vila, läsa böcker, vandra (det finns många vandringsleder), samt äta mycket god mat och dricka gott vin. Milia är den perfekta platsen för den som bara vill vara. Kvällarna är förtrollande. Efter en god middag till levande ljus går man sakta hem till sitt lilla stenhus. Det finns inga gatlyktor längs vägen, men för den skull är det inte helt mörkt, himlen lyses upp av triljoner stjärnor. När vi var här låg vi i varsin solstol på ett tak och tittade upp mot himmeln i flera timmar. Vi har aldrig sett något liknande.

 

Shooting star. Milia Mountain Retreat. Crete.

Stjärnskådning i Milia.

 

Milia ligger 55-60 kilometer från Chania beroende på vilken väg man väljer att köra. V ägen till Milia passerar genom Topoliaravinen, som är en av de vackraste ravinerna Chania län. Efter ravinen ligger den intressanta grottkyrkan Agia Sofia.

 

Milia Mountain Retreat på Kreta.

Milia Mountain Retreat.

 

PS. Min profilbild i forumet och på Facebook är tagen i Milia.

 

Läs mer om Kreta på Kalimera »

E-guider om Kreta »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera