Kalimera Grekland Kithnos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Den vänliga mannen i Dryopida på Kithnos
En bild berättar. Avsnitt 24.

En bild säger mer än tusen ord sägs det, men det stämmer inte alltid. En bild kan säga mycket, men inte hela historien. I den här serien lägger jag ut bilder som kanske inte säger så mycket vid en första anblick, men som har en intressant historia att berätta.

 

Den vänliga mannen i Dryopida på Kithnos i Grekland.

Den vänliga mannen i Dryopida på Kithnos.

 

Vi var på utflykt med moped en iskall septemberdag på Kithnos. Det var den kallaste september vi någonsin upplevt. Vi hade massor med kläder på oss och ändå frös vi. När vi kom till Kithnos finaste by Dryopida smög vi runt i de bilfria gränderna för att komma undan de kalla vindarna. Där mötte vi en mycket vänlig man på väg uppför en trappa. Han log hela vägen upp.

 

Den leende mannen i Dryopida på Kithnos i Grekland.

Den leende mannen i Dryopida på Kithnos.

 

När vi såg den vänlige mannen komma mot oss flyttade vi på oss så att han kunde passera. Han tittade upp på oss och log med hela ansiktet. Han sa något på grekiska som vi inte förstod, och det sa vi till honom.

Han gick fram till Camilla med sin tunga säck han hade på ryggen och sa något till Camilla, som vi inte heller förstod, men det lät som en fråga och eftersom han log så fint svarade Camilla "ja tack" på grekiska.

 

Camilla och vänliga leende mannen i Dryopida på Kithnos i Grekland.

Camilla och vänliga leende mannen i Dryopida på Kithnos.
Efter att Camilla sagt ja tack (till något hon inte visste vad hon sa ja tack till) satte han ner sin tunga säck i trappan och plockade fram grönsaker. Han log hela tiden och vi log ikapp med honom.

 

Nyplockade tomater från Dryopida på Kithnos.

Nyplockade tomater från Dryopida på Kithnos.

 

Sen säger han Ella Ella till Camilla och Camilla lyder och går fram till den vänliga mannen. Han ger henne några tomater, några auberginer och en knippe chorta. Sedan börjar han prata snabbt på grekiska. Vi tror att han berättar vad Camilla ska använda grönsakerna till, och vi tror också att han delar med sig av ett recept han tycker ska passa. Något annat kunde det inte vara, för han pratade jättelänge, och han gestikulerade hela tiden. Och log. Camilla tog tacksamt emot alla grönsaker och vi tackade honom många gånger. Och vi log.

 

Tomater, auberginer och chorta från Kithnos i Grekland.

När han pratat klart tar han sin säck och går, fortfarande med ett stort leende.

 

Möten som detta är en av anledningarna till att vi, och många med oss, tycker så mycket om Grekland. Och på tal om möten så hade vi ett lika fint möte på Kithnos under just denna resa, om mötet med den pillemariska damen i Loutra kan du läsa här.

 

Fler avsnitt från serien En bild berättar »


HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera