Kalimera Grekland Lefkas.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Agios Nikitas på Lefkas
Agios Nikitas ligger på Lefkas nordvästra kust cirka 13 kilometer från Lefkas stad. Om man kommer från Lefkas stad och kör mot Agios Nikitas bjuds man på fantastiska vyer. När man nått ungefär halvvägs är man framme vid kusten där man möts av en nästintill meditativ vy över ett gigantiskt hav.

 

Tavernor i Agios Nikitas på Lefkas.

Tavernor i början av huvudgatan som leder ner till havet.

 

Hela kuststräcken härifrån och ner till Porto Katsiki är en enda lång paradisstrand. Förvisso byter stranden namn många gånger, men i grunden är det en och samma strand. Den första riktigt fina stranden är Pefkoulia som ligger några kilometer före Agios Nikitas. Taverna finns, liksom uthyrning av solstolar och parasoll.

Jag gillar Nidri, men det har inget med själva byn Nidri att göra, de vackra omgivningarna och närheten till den fina skärgården är enda anledning till att jag tycker om Nidri. Om jag lägger till parametrar som gemytlighet, småskalighet och fina stränder vinner Agios Nikitas över Nidri med hästlängder. Extra plus för närheten till Lefkas stad och till bergsbyn Karia.

 

Agios Nikitas. Lefkas.

Slutet av huvudgatan i Agios Nikitas.


Det flesta stränderna på västkusten kräver att man har bil eller moped att tillgå, men om du bor i Agios Nikitas behöver du absolut inte köra någonstans, bystranden är inte alls dum, vid en jämförelse med exempelvis stranden i Nidri ter sig stranden i Agios Nikitas som ett paradis. Stranden, som består av småsten uppblandat med sand, sträcker sig om båda sidor av byn. Till höger finns klippor där man kan sola, och dyka ifrån.

 

Stranden i Agios Nikitas på Lefkas.

Den vänstra delen av stranden i Agios Nikitas.

 

I Agios Nikitas finns hotell, pensionat, tavernor, barer, kaféer och affärer. De flesta ligger längs den oerhört smakfulla huvudgatan som leder genom byn ner till havet.

Till vänster om Agios Nikitas, under halvön Nikitas, ligger en av Lefkas finaste stränder. Åtminstone sägs det så, jag har tyvärr inte haft förmånen att se stranden i verkligheten, däremot har jag sett många bilder, och de lovar alla gott. Stranden heter Milos (stavas ibland Mylos) och nås med badbåt från Agios Nikitas, eller till fots, det tar mellan 15-20 minuter att gå. I övre delen av Agios Nikitas sitter en informationstavla där stigen till Milos beach är markerad.

 

Lefkas. Agios Nikitas beach.

Stranden i Agios Nikitas åt andra hållet.

 

HOTELL I AGIOS NIKITAS

Jag har inte bott i Agios Nikitas, men nästa gång jag åker till Lefkas är det här jag ska bo.

Hotel Agios Nikitas »

Lefkas Petra »

Marathes Studios »

Boka andra hotell i Agios Nikitas här »


LÄS MER OM LEFKAS

Om Lefkas Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera