Kalimera Grekland Lefkas.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Kathisma beach på Lefkas
Kathisma beach ligger några kilometer söder om Agios Nikitas och är en av Lefkas bästa stränder. Stranden är lång, vidsträckt och mycket populär, ändå finns det alltid gott om plats. Innan Agios Nikitas ligger den fina stranden Pefkoulia beach.

 

Pefkoulia beach. Lefkas.

Pefkoulia beach ligger strax innan Agios Nikitas.

 

Kathisma var tidigare en tämligen orörd strand som framförallt lockade till sig nudister, idag är läget annorlunda, tavernor har öppnat och turistströmmarna ökar för varje år. Inom några år tror jag att Kathisma kommer att ha utvecklats till en fullfjädrad turistort. Inget konstigt i det, vem vill inte bo vid en så fantastiskt fin strand.

 

Kathisma beach. Lefkas.

Kathisma beach. Stranden är mycket längre än vad som syns på bilden.


Söder om Kathisma fortsätter de fina stränderna. Från byn Athania (som är en mycket trevlig by där man gärna stannar för lunch) går en snirklig väg ner till Gialos beach. Gialos är en extremt lång strand, inte lika fin som Kathisma, men vattnet är förstås lika inbjudande och vill du vara lite för dig själv passar Gialos perfekt. Gialos är vad Kathisma var innan turisterna kom.

 

Kathisma beach. Lefkas.

Kathisma beach.

 

Fortsätter man några kilometer söder om Athania kan man välja mellan att köra rakt fram till Porto Katsiki, eller svänga höger och då kommer man till den förtrollande vackra Egremni beach. Stranden ligger mycket vackert vid foten av branta klippor. Från parkeringsplatsen är det många rappsteg ner till stranden. Stranden i Egremni har varit avstängd i några år på grund av en jordbävning som orsakade ras med stenar ner på stranden. Sommaren 2021 öppnades stranden upp för besökare igen.


LÄS MER OM LEFKAS

Om Lefkas Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera