Kalimera Grekland Lesbos.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Melinda beach på Lesbos
Melinda är en pytteliten turistort med en lång stenstrand. Byn är vacker från ovan, men ger ett slitet intryck när man kommer fram. Vi hade bestämt oss för att bo några nätter i Melinda när vi var på Lesbos första gången, vi hade en bild av en liten mysig ort vid havet framför oss, men det var alldeles för dekadent för att passa oss. Men stranden är häftig på ett sätt jag inte kan sätta fingret på. I ena ändan av stranden finns en klippa som får en att tänka på en strand i Thailand. Det finns ett par pensionat och några tavernor ovanför stranden.

 

Klippbad i Melinda på Lesbos.

Thailandsklippan i Melinda.

 

Melina ligger cirka 6 kilometer väster om Plomari. Vägen går längs kusten. Lesbos längsta strand - Vatera - ligger cirka 30 kilometer väster om Melinda. Om du kommer från det hållet kör du till slutet av Vatera beach där du svänger vänster upp i bergen. När du kommer till den pyttelilla byn Kato Stavros tar du höger.

 

Melinda beach. Lesvos.

Vy över Melinda. Stranden ser bättre ut från håll än vad den är i verkligheten.


Efter cirka 30 minuters skumpande på en smal grusväg kommer du (äntligen) fram till en asfaltväg. Där svänger du höger, passerar byarna Akrasi och Paleochori, strax därefter är du framme vid Melinda.

Melinda beach. Lesbos.

Stranden i Melinda, som ligger sex km väster om Plomari.

 

HOTELL I MELINDA

Som sagt, det finns endast några få boendealternativ i Melinda. Söker du lugn och ro och strandnära boende kommer du säkert att gilla denna lilla by. Av de pensionat jag har sett verkar Psaros Melinta vara det bästa. Det ligger precis vid vattnet, och har en taverna med samma namn.

Psaros Melinta »


LÄS MER OM LESBOS

Om Lesbos Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2022 Janne Eklund/Kalimera